Estendre la roba a les façanes de Ripoll pot costar fins a 750 euros

El consistori assegura que s'ha detectat una "proliferació" de roba estesa a finestres i balcons del municipi

La regidoria de Convivència de l'Ajuntament de Ripoll ha publicat aquest dijous un escrit en el que mostrava la seva "preocupació" per la proliferació de roba estesa en finestres i balcons del municipi, un fet que està prohibit segons l'ordenança de convivència i que es considera una infracció lleu amb multes que poden arribar fins als 750 euros. Des del consistori ressalten que estendre la roba a la vista del públic ofèn "l'estètica urbana" i suposa una "agressió al paisatge urbà". Aquest avís arriba després que l'ajuntament decidís tirar endavant una campanya original mitjançant la qual l'alcalde visita aquells veïns que no recullen els excrements dels seus animals de companyia a la via pública.

Després d'iniciar una campanya original perquè els veïns de Ripoll recollissin els excrements dels seus animals de companyia, el consistori de la capital del Ripollès vol que els ciutadans siguin més curosos a l'hora d'estendre roba o altres objectes a les façanes, terrasses o balcons que siguin visibles des dels carrers del municipi. Des del consistori ressalten que han notat un augment "preocupant" de la proliferació de roba estesa en finestres i balcons i recorden que està prohibit tal i com es pot veure en el punt 4 de l'article 70 de l'ordenança de civisme i convivència ciutadana aprovada el març del 2006.

En el document que ha lliurat el consistori ripollès es ressalta que "cal tenir cura també de no tenir a la vista del púbic, en les obertures de les cases i baranes de terrats, vestits, roba bruta o rentada o altres objectes que ofenguin l'estètica urbana". Segons aquest mateix punt, l'ordenança marca que no es poden col·locar aparells d'aire acondicionat ni antenes parabòliques a les façanes dels habitatges, que cal espolsar els tapissos i les estores en les franges horàries amb poca presència de vianants i que cal reglar les plantes durant la nit, entre les onze i les set del matí. Estendre roba a les façanes és una infracció lleu segons l'ordenança que preveu sancions de fins a 750 euros. La normativa, que regula diversos àmbits d'actuació, també preveu 39 supòsits d'infraccions greus - com el consum o tinença de drogues a la via pública- amb sancions d'entre 750 i 1.500 euros i catorze tipologies d'infraccions molt greus com apostar diners en determinats jocs al carrer, col·locar propaganda en espais com monuments o abocar cendres a l'interior dels contenidors. Unes infraccions que poden comportar sancions de fins a 3.000 euros.