Una avaria en un TAV deixa els passatgers sense tren de Figueres a Barcelona

Els trens d'alta velocitat per als trajectes entre Catalunya i França pateixen retards de forma reiterada

Una avaria en un Tren d'Alta Velocitat (TAV) que cobreix el trajecte entre Marsella i Madrid ha deixat sense tren els passatgers de Figueres (Alt Empordà), Girona (Gironès) i Barcelona. El tren tenia prevista les sortides a Figueres a les 10:34, a Girona a les 10:49 i a Barcelona a les 11:40 però els passatgers han hagut d'esperar el següent tren per poder realitzar el seu viatge. El temps d'espera ha sigut d'una hora i els passatgers han pujat al tren molt indignats per la manca d'informació i atenció per part de Renfe. Segons han apuntat fonts de la companyia ferroviària, el tren d'alta velocitat ha patit una avaria en les portes d'entrada i sortida dels passatgers. El d'avui no és un retard puntual d'aquests trens per als trajectes entre Catalunya i França i habitualment acumulen demores d'un quart de mitjana, tot i que alguns casos són de més de mitja hora o fins i tot una hora com el cas d'aquest dijous. Fonts de Renfe atribueixen els retards sobretot a causa de la d'infraestructura francesa, en què una part del tram no està adaptada al servei d'alta velocitat i, per tant, els trens perden temps.

Aquests serveis els cobreixen combois AVE del 1992 que Renfe ha remodelat per cobrir el trajecte entre Barcelona i Tolosa, Lió i Marsella i que la companyia ferroviària utilitza coincidint amb la posada en marxa dels viatges directes entre la capital catalana i diverses ciutats franceses.

Els combois, del model S-100, van entrar en funcionament l'any 1992 amb motiu de la inauguració del primer tram de l'alta velocitat a l'Estat entre Madrid i Sevilla i també van cobrir trajectes de l'Euromed. En total, són deu models que cobreixen habitualment el trajecte entre Barcelona i Tolouse, Lió i Marsella i un d'aquests ho fa entre aquesta darrera ciutat francesa i Madrid.