El gironí David Gutiérrez Camps estrena el documental 'The Juan Bushwick Diaries'

Aquesta setmana també arriben "Her" i "The Monument's Men"

Juan Bushwick és un cineasta de Nova York que després de viure uns anys en el més pur avorriment a Barcelona decideix rodar la seva vida esperant trobar resultats redemptors en l'art cinematogràfic. Aquesta és la idea bàsica del documental del català David Gutiérrez Camps (Vidreres, 1982) que s'estrena aquest dijous als Cinemes Girona i la Cineteca de Madrid.

També s'estrenen però ja divendres les esperades 'Her' protagonitzada per Joaquin Phoenix, qui s'enamora de la veu d'un ordinador, i 'The Monuments Men' de George Clooney en la que un grup d'historiadors britànics i nord-americans és recuperar les obres d'art robades pels nazis durant la Segona Guerra Mundial. El documental 'The Juan Bushwick Diaries' compta amb els actors Barry Paulson (protagonista), Andrea Carballo, Pol Ponsarnau i Cristina Núñez. Paulson és músic, escultor i dissenyador.

Com expliquen els responsables del documental, "sabíem on començava aquest projecte boig, però no teníem ni idea d'on acabaríem". En un primer moment hi havia un guió o "pistes de per on aniria la vida del personatge". Durant el rodatge, expliquen, aquesta guia s'anava transformant. "Barry, que posa molt de sí mateix en el personatge, també es gravava a sí mateix en situacions privades, adaptant els paràmetres del personatge a la seva vida real".

En aquest sentit, asseguren que es tractava de construir "un joc de mentides i veritats, de càmeres petites i angoixa creativa, tot ben adobat amb colors saturats i una miqueta d'humor. En el fons, es tractava de disseccionar un organisme viu sense tallar-li la respiració".