Detingut un home per simular que l'havien segrestat junt amb un amic a Palamós

La suposada víctima va demanar rescat econòmic a la seva parella

Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres passat un home de 45 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Palafrugell, per simular el seu propi segrest i el d'un amic seu en un pis de Palamós. Segons fonts policials, dijous a la nit una dona va alertar els Mossos d'Esquadra que els dos homes estaven segrestats per un deute d'aquest últim de 5.000 euros i que ella havia de fer una primera entrega en una benzinera de Palamós.

En cas contrari, segons la versió de la dona, els dos homes rebrien un tret per part dels seus segrestadors. Hores més tard, els Mossos van localitzar pels carrers de Palamós la suposada víctima, que va acabar admetent que s'havia inventat el segrest per problemes econòmics.

Després de rebre l'avís, els Mossos d'Esquadra van iniciar un dispositiu per localitzar els dos segrestats. La dona, veïna de Palafrugell, va alertar que la seva parella sentimental i un amic estaven en mans d'un grup de delinqüents i que podien anar armats, i va explicar que va rebre diversos missatges de la seva parella en què li comentava que el deute ascendia a uns 5.000 euros i que ella havia de portar una primera quantitat en una benzinera de Palamós. En cas que no ho fes, els segrestadors els dispararien un tret a cadascun. La dona també informava que la seva parella hauria marxat del domicili comú aquella mateixa tarda amb el seu propi turisme.


Hores més tard, al voltant de les tres de la matinada, els agents van localitzar la suposada víctima del segrest a l'interior del seu cotxe després de detectar que el vehicle coincidia amb la matrícula facilitada per la dona. Un cop aturat pels Mossos, l'únic ocupant va manifestar que estava sent controlat per diverses persones que el seguien en cotxe i que, a més, retenien al seu amic en aquell pis i que el matarien.

La policia, que va sospitar de les contradiccions i dels elements de poca credibilitat en el relat de l'home, es va dirigir al pis de Palamós on se suposava que hi havia l'encara segrestat i van comprovar que hi vivia una matrimoni d'edat avançada.

L'home va acabar admetent havia simulat el seu propi segrest i el del seu amic. Un cop a comissaria va explicar als agents que s'ho havia inventat adduint a problemes econòmics.

El detingut, a qui no consten antecedents policials, va passar el 17 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.