Troben una gran plantació de marihuana en un pis de Pont Major de Girona

La propietària tenia 83 plantes de fins a 30 centímetres d'alçada

Els mossos han descobert una autèntica plantació de marihuana a dins d'un primer pis situat al barri del Pont Major de Girona. La seva propietària, una dona de 46 anys, hi tenia fins a 83 plantes repartides en diferents habitacions, algunes de les quals mesuraven 30 centímetres d'alçada.

La dona havia creat un autèntic microclima a l'interior del domicili, amb làmpades de llum i transformadors, i tenia totes les finestres tapades per evitar que algú veiés la plantació des del carrer. Els agents han denunciat la dona per un delicte contra la salut pública i han comissat tota la droga. Apart de les plantes, al pis hi havia un centenar d'esqueixos de marihuana ja preparats per créixer dins de testos.

El dia 9 de febrer, els Mossos d'Esquadra de Girona van rebre l'alerta que en un pis del barri del Pont Major s'hi estava cultivant marihuana. El grup de salut pública de la comissaria, que és la unitat d'investigació especialitzada en aquests casos, es va fer càrrec de l'afer i va començar a indagar per veure si la informació era certa.

Quatre dies després, i un cop van tenir la certesa que al domicili s'hi cultivava marihuana, els agents van entrar a l'habitatge, un primer pis del carrer Pont Major. A dins, la policia s'hi va trobar una autèntica plantació en ple rendiment. La seva propietària tenia fins a 83 plantes de marihuana repartides en diferents habitacions. La majoria tenien una alçada d'entre 10 i 15 centímetres, però n'hi havia algunes que ja arribaven als 30.

Per permetre que les plantes creixessin més ràpid, la dona havia creat un autèntic microclima a dins del domicili. Amb l'ajuda de dues làmpades alimentades per transformadors, la propietària garantia que les plantes rebessin la llum necessària. A més, també havia tapat totes les finestres de l'immoble; no només per crear l'ambient adequat, sinó també per evitar que algú pogués veure la marihuana des de l'exterior.

A banda de les plantes, els agents també van descobrir cent esqueixos preparats per posar-los dins de testos. De fet, quan la policia va entrar al pis, la dona ja estava adequant una altra de les habitacions com a hivernacle per fer-hi créixer més plantes (en concret, hi havia posat un tercer focus de llum amb un transformador).

Els mossos han comissat la droga i han denunciat la propietària del pis, una dona de 46 anys, per un delicte contra la salut pública.