Jutgen tres pescadors furtius per extreure uns 13 quilos de corall a la costa del Montgrí

La fiscal vol que els inhabilitin per pescar durant 5 anys i que paguin una multa de 4.320 euros

La fiscal demana 5 anys d'inhabilitació per pescar i una multa de 4.320 euros per a tres suposats corallers furtius. El cas es remunta a l'1 de setembre del 2009 quan els Agents Rurals van veure els acusats en una llanxa pneumàtica prop de la punta Foradada, a la costa del Montgrí, extraient corall sense autorització i en zona prohibida.

Els van seguir i els van interceptar desembarcant quasi 13 quilos de corall a la platja de sa Riera de Begur (Baix Empordà). La fiscal considera que els corallers -a qui els Agents Rurals ja han enxampat en altres ocasions- van cometre un delicte relatiu a la protecció de la flora, la fauna i els animals domèstics en la seva modalitat de pesca d'espècies protegides.

El cas ha arribat a judici més de quatre anys després que els Agents Rurals interceptessin els tres suposats pescadors furtius descarregant 12,9 quilos de corall vermell (Corallium rubrum) a Begur.  

Segons la fiscal, els Agents Rurals van establir un dispositiu de seguiment i intervenció contra el furtivisme després de veure els tres homes extraient corall. Els furtius havien tret el corall d'una zona vedada on l'extracció d'aquest organisme és prohibida expressament. Es tracta de la zona de la costa del Montgrí entre els termes de l'Escala i Torroella de Montgrí, prop del paratge conegut com la Foradada, i que la normativa qualifica com a zona prohibida per a la pesca de corall.  

Segons els Agents Rurals, els dos capbussadors i responsables directes de l'extracció són reincidents i han estat denunciats al llarg dels últims anys pel mateix motiu. L'altra persona actuava com a barquer i vigilant. Els tres han declarat aquest dimarts al Jutjat penal 2 de Girona i també els Agents Rurals que van intervenir en l'operatiu.