L’Ajuntament de Girona rep l’informe de pisos buits de tres entitats financeres

Es tracta de la Caixa, Catalunya Caixa i Banc Santander

Tres entitats financeres han respost al requeriment emès per l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Girona que els reclamava els respectius llistats de pisos buits a la ciutat. El termini va vèncer el passat 15 de febrer i tan sols “La Caixa”, Catalunya Caixa i Banc Santander han facilitat aquesta informació al consistori gironí.

Aquest requeriment formal emès per l’Ajuntament de Girona es circumscriu, amb paraules del regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, “en el marc d’accions que des del consistori duem a terme per tal d’intervenir en la greu problemàtica de l’accés a l’habitatge”. A més a més, ha afegit Berloso que a “la mesura iniciada per l’Ajuntament també l’empara la Llei 18/2007, del 28 de desembre, del dret a l’habitatge, que preveu l’exercici d’inspecció amb l’objectiu de detectar el nombre d’habitatges buits en mans de qualsevol ens”. Tot i aquestes mesures, el regidor no es mostra satisfet amb la “resposta de la resta d’entitats financeres”.

Per aquest motiu i tal com preveu la Llei del dret a l’habitatge, l’Ajuntament de Girona continuarà mediant amb les entitats propietàries per evitar la desocupació d’habitatges i alhora “explorarà totes les possibilitats legals en el supòsit de desocupació permanent”, ha explicat Berloso. En aquest sentit, actualment s’està preparant un informe jurídic per tal de determinar les competències i l’abast d’una mesura més coercitiva davant aquests incompliments.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Girona està contrastant a través de les dades creuades del padró municipal i la informació de la Unitat Municipal d’Anàlisi Territorial, la informació proporcionada per les tres entitats que han decidit col·laborar. Un cop corroborada la informació, s’iniciaran els tràmits per negociar la incorporació d’habitatges buits dins la borsa de protecció oficial.