Demanen 12 anys de presó a un home per abusar de la seva neboda durant tres anys

L'acusat, José Colomé, diu que la nena s'ho inventa per venjança i que eren "simples jocs"

L'acusat, José Colomé, ha negat que abusés sexualment de la seva neboda menor d'edat entre el gener del 2008 i el setembre del 2011. Sí que ha admès que alguna vegada li va tocar els genitals "per error" i ho ha atribuït a "frecs" mentre jugaven. També ha reconegut que una vegada li va fer un petó a la nena als llavis "sense voler" i la menor li va mossegar el llavi per repel·lir-lo. A banda d'això, ha respost amb un "no" a tots els episodis d'abús sexuals que li han preguntat tant la fiscal com l'advocat de l'acusació particular.  

Les acusacions sostenen que Colomé aprofitava la confiança familiar perquè era oncle de la nena per abusar sexualment d'ella. "Va portar a terme assetjaments sexuals continuats i periòdics cap a la menor", sosté la fiscal que afegeix que la majoria d'aquests episodis van ser tocaments amb els dits a l'interior de la vulva de la nena tot i que en diverses ocasions també va introduir "membres corporals" a la vagina i a l'anus de la seva neboda menor d'edat.  

Fiscalia i acusació particular sostenen que és impossible quantificar el nombre d'abusos constants que hi va haver, però exposen diversos episodis que tant la nena com el seu germà -que en alguna ocasió va ser testimonis dels suposats abusos- han relatat. En una ocasió, mentre la nena jugava al billar amb el seu oncle, ell li hauria introduït el pal de billar entre les natges, cosa que va fer que la menor marxés corrent per amagar-se dins un armari.

Un altre dia, l'oncle va portar els nebots a jugar a un parc i mentre el nen estava entretingut al tobogan, sostenen les acusacions que l'acusat va seguir la nena fins al lavabo, on li va dir que es donés la volta "que tenia una sorpresa per a ella", li va abaixar els pantalons i li va introduir alguna cosa per l'anus. En el judici la nena ha relatat aquest episodi i ha exposat que no va veure què era, però sí que li va fer mal i quan ella es va tocar va veure que tenia algunes gotes de sang. Les acusacions apunten que la nena no va poder dir si el que el seu oncle li havia introduït era un dit o el penis.  

La nena també ha relatat diversos abusos a la piscina o mentre mirava la televisió a casa de la seva àvia, on vivia l'acusat. Segons ha relatat, l'home li introduïa dits a la vagina i li deia que no li expliqués a ningú perquè només "estaven jugant". En una ocasió, ha explicat la víctima, mentre dormia es va despertar perquè va notar alguna cosa i va veure com el seu oncle li estava xuclant el sexe. També s'havia masturbat alguna vegada davant la nena.  

La víctima ha exposat que ella "estimava molt" el seu oncle i no va entendre que el què li feia "era dolent" fins que es va fer més gran i li va explicar a la seva mare. El germà ha corroborat algun dels episodis i ha assegurat que abans de dir-ho a la seva mare, el seu pare ho va saber i els hi va demanar que guardessin silenci. També asseguren que l'àvia tenia constància dels abusos i també els va dir que li diguessin a la seva mare.

Venjança de la mare

L'acusat ha atribuït la denúncia a un pla ordit per la mare dels nens. Segons Colomé, la seva excunyada va obligar els nens a denunciar uns abusos inexistents perquè es volia quedar amb la custòdia dels seus nebots. L'acusat ho atribueix a un pla maquiavèl·lic de venjança de la mare dels nens cap a la seva exfamília política. Per això, l'advocat de la defensa demana l'absolució per a José Colomé.

La fiscal qualifica els fets com un delicte continuat d'abús sexual a menor de 13 anys i demana que el condemnin a 12 anys de presó i que li prohibeixin apropar-se a la nena durant 10 anys més. També vol que indemnitzi la víctima amb 20.000 euros. La mateixa petició fa l'advocat de l'acusació particular, tot i que eleva el temps demandat d'allunyament a 22 anys. El cas ha quedat vist per a sentència.