La justícia li diu de nou a Llanos de Luna que perd el temps

El jutjat desestima una segona denúncia contra l'Ajuntament de Vilablareix

El Jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha desestimat també la segona denúncia que la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, havia interposat contra l'Ajuntament de Vilablareix (Gironès), per haver aprovat una moció a favor de la sobirania fiscal.

Llanos de Luna ja va denunciar aquest consistori per donar suport, a través d'una moció, a la plataforma Diem Prou. El jutjat ja va desestimar aquesta denúncia però la delegada del govern ha recorregut la decisió. L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, ha lamentat que aquest recurs tornarà a generar "una pèrdua de temps i diners" i ha demanat responsabilitats a la delegada "pel dispendi que està ocasionant".

La justícia es posa per segon cop al costat de l'Ajuntament de Vilablareix al desestimar una nova demanda de la delegada del govern espanyol a Catalunya. En aquesta ocasió, feia referència a la denúncia per haver aprovat una moció a favor de la sobirania fiscal. L'alcalde, David Mascort, ha celebrat la notícia perquè entén que el jutjats "està actuant de forma justa".


No obstant això, ha tornat a lamentar que aquest tipus de denúncies incitades per la delegada del govern suposen una despesa en temps i diners "per una qüestió política i no jurídica" i li ha exigit responsabilitats. "Tornem a repetir el que ja vam dir, algú hauria de demanar responsabilitats a la delegada del govern pel dispendi que està ocasionant a les diferents administracions públiques", ha manifestat.

El recurs de Llanos de Luna

L'Ajuntament de Vilablareix també ha lamentat que la delegada hagi recorregut la decisió del jutjat, que també va desestimar una primera denúncia. En aquell cas, feia referència a l'acord de ple per donar suport a la plataforma Diem Prou. Sobre aquest tema, Mascort ha assenyalat que aquest recurs suposarà "més recursos econòmics i humans empleats en respondre a unes qüestions que no tenen cap efecte jurídic".

"Per una banda aproven la llei de racionalització de l'administració per fer estalviar diners a les administracions i, per l'altra, van malgastant els fons públics i els diners de tots els ciutadans en qüestions que només suposen la persecució d'aquells que pensem diferent", ha sentenciat.