Un centenar de persones recorden Carles Sabater en el 15è aniversari de la seva mort

Han fet una ofrena floral, un dinar de germanor i un concert a Llançà

Unes cent persones han participat aquest diumenge en els actes que s'han fet a Llançà (Alt Empordà) en record del cantant Carles Sabater, en el quinzè aniversari de la seva mort. En l'esdeveniment, organitzat per l'entitat CLAM Sau, s'ha fet una ofrena floral al cementiri on es troben part de les cendres del cantant, una visita a la plaça del municipi que porta el seu nom, un dinar de germanor i, posteriorment, s'ha portat a terme un concert on hi han participat desinteressadament vuit cantants i grups de música d'arreu de Catalunya.

La coordinadora de l'entitat, Marta Pich, ha subratllat que porten quinze anys reunint-se anualment per recordar la figura d'un dels cantants catalans més reconeguts. Els actes han començat a les dotze del migdia amb una ofrena floral al cementiri on estan enterrades la meitat de les cendres del cantant de Sau. La família de l'artista, seguint les voluntats del cantant, va llançar l'altra meitat de les cendres al mar. Carles Sabater va néixer a Barcelona però acostumava a estiuejar a Llançà. Per aquest motiu i pels lligams que unien el cantant amb el poble de l'Alt Empordà, l'entitat CLAM Sau fa quinze anys que ret homenatge a l'artista en aquesta localitat gironina.

Després de l'ofrena floral, els assistents han visitat la plaça del poble que porta el nom del cantant i han fet un dinar de germanor. A les cinc de la tarda ha començat el concert en record a Carles Sabater a la Casa de Cultura de Llançà que s'ha allargat durant més de dues hores i ha comptat amb la presència del grup Leds, Filippo Landini, Oriol Barri, Dèria, Laia Vehí, Ernest Codina, Gino Diamantini i Marlai Acoustic. L'acte ha estat presentat pel locutor de Ràdio Flaixbac, Carles Roca. "Nosaltres no ho fem perquè faci quinze anys de la seva mort, aquesta mena d'esdeveniment s'ha convertit en una tradició, no és una cosa oficial sinó que ho muntem des de l'entitat i tothom aporta el que pot", ha valorat la coordinadora del CLAM Sau, Marta Pich.

Segons la portaveu de l'associació, l'esdeveniment reuneix a seguidors d'arreu de Catalunya. Enguany, la majoria eren procedents de les comarques barcelonines i gironines tot i que també hi ha assistit una parella de Lleida. "És una forma de retrobar-nos, de veure a aquelles persones amb qui havies passat bons moments i recordar tots plegats la figura de Carles Sabater", ha conclòs.