La botiga de Nadal de Càritas genera tres nous llocs de treball

S'obrirà una tenda permanent al centre de Girona

"La botiga de Nadal ha estat tot un èxit, el producte estrella han estat les bicicletes, n'hem venut unes 200". D'aquesta manera l'Anna Güell, la gerent de la botiga de Nadal de Càritas, explicava els resultats obtinguts durant aquests dos mesos de funcionament. En concret, l'establiment va estar obert des del 20 de desembre i fins el passat 31 de gener i oferien productes "solidaris" per finançar projectes socials. "Amb els diners obtinguts ja hem pogut obrir tres noves places a l'empresa d'inserció laboral de Càritas, l'Ecosol", ha afegit Güell.

Després d'aquests bons resultats, l'associació ja està buscant un local al centre de Girona per instal·lar-hi una botiga de forma permanent. Durant aquest passat Nadal, Càritas Diocesana de Girona va mantenir una botiga oberta al centre de la ciutat on es podien adquirir productes elaborats per l'empresa d'inserció laboral de l'entitat, l'Ecosol, i altres associacions com la Fundació Ramon Noguera.

L'establiment solidari es trobava instal·lat al número 1 de l'avinguda Sant Francesc de Girona, a les antigues oficines de la immobiliària Pro-grup que els seus propietaris van cedir desinteressadament per aquesta causa.

A la botiga, tal i com es podia veure a l'aparador, es podien adquirir bicicletes elaborades o distribuïdes des de l'Ecosol, bosses de mà creades a partir de materials reciclats, complements de moda de la Fundació Ramon Noguera o mobles restaurats. En total, l'establiment va aconseguir vendre unes 200 bicicletes - el seu producte "estrella"- i desenes de complements i peces de roba. "Ha estat un èxit, la botiga era també un espai informatiu per explicar l'acció social que es realitza des de Càritas i els clients es mostraven interessats en els projectes socials de l'associació", ha explicat Güell. "Estem molt satisfets de l'acollida que ha tingut a Girona, hem pogut comprovar que els ciutadans estan interessats en els productes amb valor social", ha afegit.

Tal i com van anunciar des del principi, tots els diners recollits amb aquesta iniciativa es destinaran a projectes socials de l'entitat. En aquest cas, els ingressos ja han servit per crear tres noves places a l'Ecosol. "Es tracta de dos joves i una persona adulta que a partir d'ara podran treballar a la línia de bicicletes", ha apuntat la gerent. L'Ecosol es tracta d'una entitat que ofereix formació i treball al mateix temps. "Donem una oportunitat a aquelles persones que tenen dificultats a l'hora de buscar feina i també oferim formació i un contracte a joves que no han acabat l'ESO perquè puguin treure's el títol de secundària i treballar", ha comentat Güell.

Després d'aquests bons resultats, Càritas està treballant per instal·lar una botiga permanent al centre de Girona. "Estem en contacte amb propietaris i administradors de finques per localitzar un espai adient perquè la botiga és un bon projecte que genera ingressos i llocs de treball", ha explicat Güell. En aquest sentit, des de l'associació tenen clar que la botiga ha d'estar al centre de Girona. "És un espai privilegiat perquè hi ha molta afluència de persones, podem vendre els productes i també donar a conèixer la tasca que desenvolupem", ha conclòs.