Les llicències de pesca recreativa augmenten un 50% en un any

El 2013 es van superar els 100.000 permisos

El nombre de llicències de pesca recreativa de superfície ha crescut un 50% durant el 2013 respecte l'any anterior. En concret, la Generalitat de Catalunya va expedir un total de 109.527 durant l'any passat. Si ens fixem amb les xifres de cinc anys enrere, el 2008, l'augment encara és més significatiu, del 153%, dada que demostra el creixement de l'interès per la pesca als rius o a la línia de la costa. Segons el Departament d'Agricultura, aquest augment podria estar relacionat amb diverses mesures com la creació de la llicència de 15 dies, la creació de més zones lliures o l'augment de l'edat màxima per obtenir gratuïtament la llicència fins els 18 anys.

La Generalitat ha ampliat les mesures de gestió de la pesca recreativa en els últims anys. L'èxit de la llicència de pesca turística de 15 dies de vigència queda demostrat per les dades, ja que en els darrers tres anys s'ha passat de 1.596 a 14.655 llicències d'aquest tipus. A més, ara els joves fins a 18 anys poden obtenir el permís gratuïtament, quan abans a partir dels 14 anys ja s'havia de pagar. Els jubilats i els discapacitats també la tenen gratuïta. A tot plegat s'hi suma la creació de més zones lliures sense mort on només cal disposar de la llicència per pescar-hi. Aquest permís serveix tant per a la pesca en aigües continentals com per a la pesca en aigües marítimes des de la costa.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha destacat el paper de la pesca recreativa per a l'economia de les comarques d'interior i de muntanya, "en la mesura que contribueix a la desestacionalització i la diversificació de l'activitat en uns territoris on l'extensió de la temporada turística pot esdevenir un factor clau per a la continuïtat de l'activitat econòmica i l'arrelament de la població al territori".