El portaveu del PPC, Enric Millo, ha carregat contra l'article en defensa de la consulta del president Mas que s'ha publicat a sis diaris europeus. Millo ha "lamentat" el text i ha assegurat que el president de la Generalitat està "perdent el temps" buscant aliances a l'exterior quan sap "perfectament" que la Unió Europea "no donarà mai suport" a un procés de secessió dins d'Espanya. "Enlloc de buscar complicitats per solucionar els problemes com la recuperació econòmica, Mas continua perdut en el laberint de la independència", ha assenyalat. Millo també ha assegurat que els 33 jutges que van firmar el manifest a favor del dret a decidir estan "vulnerant" la separació de poders d'un estat democràtic.
Aquest dissabte s'ha conegut que sis diaris europeus han publicat en els darrers quinze dies un article del president de la Generalitat, Artur Mas, amb el títol 'Deixeu-nos votar', on demana poder realitzar la consulta sobiranista. En aquest sentit, el portaveu del PPC, Enric Millo, ha carregat contra aquesta decisió, tot "lamentant" que Mas es dediqui a "perdre el temps" buscant suport a l'exterior per realitzar el camí independentista, en comptes de "conèixer i veure" com pateixen els catalans a causa de la crisi econòmica.
"Mas sap que la Unió Europea no donarà mai suport a un procés de secessió dins d'Espanya i, a més, tothom sap que Catalunya quedaria fora de la UE", ha explicat Millo. Segons el portaveu dels populars catalans, el president de la Generalitat hauria de treballar i buscar solucions als problemes "reals" de Catalunya com són la recuperació econòmica i la generació d'ocupació. "Enlloc de buscar companys i complicitats per generar problemes dins de Catalunya, Mas hauria de buscar complicitats per trobar solucions als problemes dels ciutadans catalans", ha insistit. Millo ha afegit que el president Mas continua "perdut" en el "laberint independentista". "Continua en aquesta línia i a la desesperada, buscant el suport de països estrangers que res tenen a veure amb la realitat catalana", ha assegurat.
En aquest sentit, Millo també ha criticat la posició de Mas que pretén reunir als partits sobiranistes per acordar el punt en comú sobre la consulta al programa de les eleccions europees. "Jo faig una petició a Mas que no convoqui només alguns partits per trobar denominadors comuns amb l'objectiu de generar problemes i en defensa de la separació", ha explicat Millo. El portaveu ha demanat a Mas que "convoqui tots els partits polítics catalans" per trobar solucions als problemes que afecten la ciutadania. "Així els catalans veurien que els polítics serveixen per resoldre els problemes", ha insistit.
En aquesta línia, Millo també ha volgut mostrar el seu desacord davant el "bloqueig" de CiU i ERC a la proposta de llei que va presentar el PPC al Parlament de Catalunya en suport als emprenedors i que buscava fomentar l'autoocupació. "Els dos partits impedeixen que el govern català pugui tenir una llei que ajudi a la creació d'ocupació i, a més, després en Mas es reuneix amb els empresaris per demanar que s'impliquin en la política i el procés sobiranista", ha recordat Millo. "La conclusió davant d'això és que l'autèntic pla del Govern és enfonsar l'economia", ha sentenciat el portaveu del PPC.
"El manifest dels jutges a favor del dret a decidir vulnera la separació de poders"
Finalment, Millo també ha volgut valorar el manifest a favor del dret a decidir que 33 jutges van firmar aquesta setmana passada. Des d'un principi, el portaveu del PPC ha assegurat que és necessari en un estat de dret i democràtic que hi hagi una separació entre els tres poders institucionals: legislatiu, executiu i judicial. "Els jutges s'han de mantenir al marge de posicionaments polítics col·lectius, a títol personal poden opinar sempre", ha assegurat Millo. No obstant això, el portaveu ha subratllat que amb aquest manifest, els jutges estan "vulnerant la separació de poders".
"És molt més saludable i higiènic que pel correcte desenvolupament de l'estat democràtic es mantingui la separació de poders", ha apuntat. A més, Millo ha valorat que el document signat no té "tanta representativitat" perquè només compta amb el suport de 33 dels més de 750 jutges que hi ha a Catalunya.