Un camioner begut bolca el tràiler a l'AP-7 a l'alçada de Pontós

El transportista, que portava un carregament d'enciams, multiplicava gairebé per sis la taxa permesa

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un camioner begut que ha bolcat amb el tràiler a l'AP-7 a l'alçada de Pontós (Alt Empordà). El transportista, de 36 anys i veí de Segòvia, ha estampat la cabina contra la tanca de seguretat del lateral. El remolc del camió, on hi havia un carregament d'enciams, ha tallat completament el carril esquerre de l'autopista. Tot i bolcar el tràiler, el conductor ha sortit il·lès de l'accident. Quan els mossos han arribat a lloc i li han fet la prova d'alcoholèmia, el resultat no ha deixat cap mena de dubte. L'home ha donat 0,88 mg/l, una taxa que gairebé multiplicava per sis el límit permès. El camioner s'enfronta ara a una condemna penal.

L'accident ha tingut lloc poc abans de tres quarts de sis de la tarda a l'autopista AP-7. El transportista, un búlgar de 36 anys, conduïa el camió en sentit nord, direcció cap a França. A l'alçada del quilòmetre 32,5, al terme municipal de Pontós, el camió ha anat directe cap al lateral i s'ha estampat contra la tanca de seguretat de l'autopista.

La cabina ha quedat mig capgirada, però el remolc ha bolcat del tot. El camió, que portava un carregament d'enciams, ha tallat completament el carril esquerre de l'autopista. Al lloc s'hi han desplaçat fins a quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, que han desviat els vehicles pels altres dos carrils restants que l'AP-7 té en aquest punt.

Els agents han parlat amb el conductor del tràiler, que ha resultat il·lès, i li han fet la prova d'alcoholèmia. El transportista, que viu a Segòvia, ha superat amb escreix el límit penal. L'home ha donat una taxa de 0,88 mg/l, quan el màxim permès amb els camioners és de 0,15 mg/l (és a dir, gairebé multiplicava per sis el límit).

Davant d'aquest fet, els mossos han instruït diligències penals. Com que té domicili conegut, l'home ha quedat en llibertat en espera que el jutjat d'instrucció de Figueres que portarà el cas el citi a declarar. El transportista s'enfronta ara a una condemna de tres mesos a mig any de presó, a pagar una multa o a haver de fer treballs en benefici de la comunitat. A més, també a una retirada del carnet que s'estén entre un i quatre anys.