Les confraries de pescadors de Girona cedeixen documentació al Museu de la Pesca de Palamós

Podrà ser consultada i estudiada per part dels investigadors

La Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona ha cedit part del seu fons documental al Museu de la Pesca de Palamós per tal de garantir la seva correcta conservació així com facilitar-ne la consulta i estudi. El Museu de la Pesca de Palamós, que compta amb un centre de documentació especialitzat en temàtica marítima i pesquera, acollirà als seus arxius la nova documentació durant un període de 10 anys. La part del fons que s'ha cedit està formada per documents recopilats durant els darrers 22 anys pel secretari de la federació, Francesc Fàbrega, i inclou correspondència diversa, estadístiques de pesca, retalls de premsa o actes de reunions.

L'acord de cessió dels documents l'han signat aquest divendres l'alcaldessa de Palamós i presidenta de la Fundació Promediterrània, Teresa Ferrés, i el president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad, a la seu del Museu de la Pesca de Palamós.

Antoni Abad ha destacat que el fons cedit és d'"un alt valor perquè hi ha acords històrics i documents importants del sector que pensem que els ciutadans interessats en el món pesquer havien de conèixer". "Creiem que aquests documents que ha anat custodiant tant diligentment el secretari de la Federació havien de passar a mans d'una institució oficial perquè no es perdi una part de la memòria històrica", ha afegit Abad.

L'alcaldesssa de Palamós, Teresa Ferrés, ha apuntat que es tracta d'una "documentació de molta utilitat" i ha subratllat "la importància d'unificar arxius del patrimoni marítim que genera el nostre entorn per tal de no perdre els nostres orígens i entitat".

Un cop rebi la documentació, el Museu de la Pesca de Palamós s'encarregarà de fer una base de dades amb tota la documentació del fons per idigitalitzar-lo.