Felip Puig reclama a Lleida i Girona que treballin plegades pel Pirineu

El conseller d'Empresa ha inaugurat aquest divendres la primera Fira d'Esport i Turisme de Muntanya de Lleida, única a l'Estat

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha instat a les demarcacions de Lleida i de Girona que treballin plegades per promocionar turísticament el Pirineu a l'exterior, amb l'objectiu d'aconseguir que se situï a nivells de visitants de la ja consolidada costa catalana, o de la ciutat de Barcelona, que és la cinquena més visitada del món. Felip Puig ha inaugurat aquest divendres la primera edició de la Fira d'Esport i Turisme de Muntanya de Lleida, única a l'estat espanyol, on a més de promocionar el Pirineu s'hi mostren els atractius d'altres zones turístiques de muntanya fora de Catalunya. El conseller ha recordat que "els Alps es promocionen com un tot, sense distingir països".

Segons el conseller d'Empresa i Ocupació, "s'ha de treballar en la millora de l'oferta perquè sigui un factor de recuperació econòmica i d'equilibri territorial" per això cal que al Pirineu "treballin conjuntament Lleida i Girona per donar dimensió a aquesta oferta". Felip Puig ha insistit en la seva voluntat de que l'any 2015 sigui el de la gestió turística dels espais naturals, els parcs naturals, com el d'Aiguestortes, i que per tant, "s'incorporin a la gestió de l'oferta turística".

Puig ha recordat que Catalunya ja excel·leix amb Barcelona com una de les cinc ciutats del món més visitades, amb un turisme consolidat a la costa però alhora "altres recursos formidables on cal fixar una major atenció per equilibrar millor aquest èxit". Uns dels punts negatius actualment és que "l'interior no gaudeix del turisme estranger de la costa" però que a banda "cada vegada hi ha més demanda des d'Europa pel turisme actiu d'hivern i d'estiu que ofereix el Pirineu".

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha rebut a la ciutat els representants del territori català de muntanya, orgullós d'acollir a la ciutat de Lleida una fira representativa pel Pirineu, on s'expresa "la vinculació de la plana de Lleida el Pirineu i la voluntat de tots per recolzar el turisme de neu, d'aventura, de turisme rural, de natura, de gastronomia, de cultura, de Patrimoni". El president de la Diputació, Joan Reñé, ha afegit la importància "d'internacionalitzar aquesta oferta turística excepcional" més enllà d'atendre el turisme de proximitat, cada cop més important. Reñé ha assegurat que seria un error fer-ho individualment enlloc de conjuntament, com reclamava el conseller Felip Puig.

La Fira de l'Esport i el Turisme de Muntanya aplega fins a 60 expositors directes al pavelló 3 de fira de Lleida. Fins diumenge acollirà jornades tècniques i actes lúdics com una pedalada o una cursa popular.