Girona acull demà el rodatge de la minisèrie històrica 'Ermessenda'

Es tracta de la vida de la comtessa de Barcelona Ermessenda de Carcassona, que va regnar a principis del segle XI

El rodatge a Girona estarà centrat en dos escenaris, en primer lloc la zona de Sant Daniel on Ermessenda va fundar el monestir femení, i l’altre escenari cabdal serà la pujada de Sant Domènech.

Per a dur terme aquest rodatge ha estat vital l’existència de la Girona Film Office de l’Ajuntament de Girona, que forma part de la xarxa Barcelona-catalunya Film Comission que compta amb més de 80 municipis catalans agregats i que s’encarrega de gestionar tots els tràmits per a dur a terme qualsevol tipus de rodatge a la ciutat. Es tracta d’un servei que centralitza tots els serveis que pot necessitar una productora, des dels permisos necessaris per ocupar la via pública a la relació amb la hostaleria, les facilitats per trobar recursos a la ciutat: figurants, tècnics de càmera, so, etcètera. Aquest servei és de gran ajuda a les productores que tenen un únic interlocutor a l’Ajuntament, qui s’encarrega de que les diferents àrees afectades es coordinin de manera que la productora pugui treballar més còmodament. L’atractiu de la ciutat, la proximitat amb un entorn natural i paisatgístic únic,  junt amb aquest servei de l’Ajuntament que proporciona agilitat en els tràmits ha incentivat les demandes i consultes per poder realitzar filmacions i reportatges de tot tipus a Girona.
 
Entre els diferents rodatges que s’estan gestionant en aquest moment cal destacar 'El Monje', pel·lícula d’època que també ha escollit diferents escenaris de la ciutat de Girona per ser filmada molt properament.

Inici

El rodatge, que va començar a principis de març, està previst que acabi a finals d'abril. Els interiors s'han rodat al plató del Parc de l'Audiovisual de Terrassa, on s'ha construït un Palau Comtal de Barcelona, i els exteriors es rodaran a diferents localitzacions de Catalunya, com Sant Cugat, Santa Maria de la Tossa de Montbui, Castell de Clasquerí i Girona,

Dins la història de Catalunya hi ha personatges que han deixat una forta petjada pel seu tarannà rebel i poc comú. Un d'aquests grans de la nostra història és Ermessenda de Carcassona, comtessa de Barcelona, Girona i Osona, que va governar durant 60 anys. Les circumstàncies de la vida la van posar al cim del poder, on va tenir un paper gens fàcil per a una dona d'aquella època, el segle XI, i per on es va saber moure perfectament gràcies a la seva intel·ligència i astúcia. Sense cap mena de dubte és una d'aquelles figures femenines encisadores que de tant en tant irrompen en la història i provoquen un daltabaix en la societat del moment.

Una coproducció d'Ovideo TV i Televisió de Catalunya amb el suport de l'ICIC.