S'aplaça l'obertura del nou Hospital d'Olot fins el mes de setembre

Ahir es va constituir el Patronat del centre hospitalari

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ha explicat que el nou Hospital Comarcal de la Garrotxa no entrarà en funcionament aquest juliol, tal i com estava previst. El batlle ha explicat que, encara no s'ha confirmat una data concreta amb el Servei Català de la Salut, però que tot apuntaria a que l'hospital podria inaugurar-se la segona quinzena de setembre.

"Tot són especulacions meves perquè encara no ho sabem del cert, veurem si no s'impugnen alguns concursos però creiem que si tot va bé es podria fer després de les Festes del Tura", ha assenyalat. Aquest dijous també s'ha constituït el Patronat de la Fundació Hospital d'Olot que compta amb més presència dels treballadors i entitats socials. En principi, el nou centre hospitalari havia d'entrar en funcionament a finals del mes de juliol. Ara, aquesta previsió s'ha vist un xic modificada.

L'alcalde d'Olot ha detallat que després de mantenir reunions amb els treballadors de l'actual hospital i del Servei Català de la Salut, s'ha decidit canviar aquesta data. "M'he reunit amb les diverses parts implicades i entenc els seus raonaments, les coses s'han de fer més tranquil·lament", ha comentat el batlle. "Cal fer obres per acabar d'encaixar determinades màquines i des de l'hospital tenen clar que seria bo mantenir les vacances establertes dels seus treballadors", ha explicat.

Segons ha comentat Corominas, encara no s'ha decidit una previsió exacte i és possible que aquesta nova data sigui modificada. "Són especulacions meves, sí que es cert que no s'inaugurarà abans de l'estiu però la data exacta no ho sabem, jo faig pressió a tothom perquè sigui el més aviat possible", ha valorat. Si més no, des del consistori tenen clar que si l'obertura és passat l'estiu, la inauguració del nou hospital és molt probable que es faci un cop passades del festes d'Olot. "Potser en altres ciutats s'acaba abans l'estiu però a Olot, tenim clar que després de les Festes del Tura no arrenca la ciutat, per això si tot va bé jo situaria l'obertura en la segona quinzena de setembre", ha avançat Corominas.

Tot i aquestes modificacions, aquest dijous s'ha fet un pas més en el camí cap a l'entrada en funcionament del nou hospital, s'ha constituït el Patronat de la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, que s'escindeix de la des d'ara Fundació Antic Hospital de Sant Jaume d'Olot. La nova institució serà l'encarregada del desplegament i la prestació d'atenció sanitària a la comarca de la Garrotxa. L'actual fundació que ha variat el seu nom només gestionarà activitats relacionades amb temes socials com la gestió de pisos tutelats o les residències de persones d'edat avançada.

El nou ens estarà composat per l'Ajuntament d'Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa, l'Associació Cercle EURAM de la Garrotxa, la Unió Intersectorial d'Empresaris de la Garrotxa, La Fageda, la Fundació La Caritat, el Rotary Club Olot-La Garrotxa, l'entitat ALBA, l'Associació de Dones de la Garrotxa i la Fundació Antic Hospital Sant Jaume d'Olot. L'alcalde d'Olot serà el president de la fundació, en Joan Espona - membre del Consell Comarcal de la Garrotxa- serà el vicepresident de l'institució i Manuel Faus, membre d'Integra, n'és el secretari. D'altra banda, Josep Guix- en representació del grup majoritari de l'oposició-, l'Anna Maria Bosch que és membre de l'Associació Cercle EURAM de la Garrotxa, en Cristóbal Colón de La Fageda, la membre de l'entitat ALBA, Josefina Puig, en Manuel Vancells procedent de la Junta Clínica de l'Hospital i en Josep Estudis com a portaveu dels sindicats majoritaris de la Garrotxa, seran els vocals de la nova fundació.

"Hem volgut disminuir la representació de les institucions dins del patronat de la fundació i donar més joc i presència als treballadors de l'hospital, a la Junta Clínica del centre, als sindicats i als membres de les entitats socials i econòmiques del territori", ha explicat Corominas. "Creiem que es tracta d'una fórmula molt més rica", ha conclòs. Els estatus de la nova institució també recullen altres òrgans com el Consell Social o el Consell del Territori de caràcter consultiu i que estan adreçades a enllaçar el nou ens amb la societat civil i així prendre les decisions necessàries amb el consens del poder local i comarcal del territori.