Entra a presó el lladre especialitzat en robar botigues de roba a Girona

Es tracta de Santiago Olguín, que acumula més de 30 detencions

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres a la tarda un lladre multireincident que s'havia especialitzat en robar a botigues de roba de l'Eixample. Sobre ell pesen més de 30 detencions i, finalment, després de declarar davant del jutge aquest matí ha ingressat a presó. La Policia Municipal el va identificar quan passava a peu pel costat d'un control rutinari al carrer del Carme i el va aturar.

Llavors, van fer les pertinents comprovacions amb els Mossos d'Esquadra i van saber que tenia diversos requeriments pendents. El darrer robatori l'havia produït aquell mateix matí. Es tracta de Santiago Olguín, de 27 anys, i a la zona se'l coneix perquè té tatuades llàgrimes a la cara. Aquest lladre feia anar de corcoll la policia i, en els darrers mesos, pràcticament delinquia a diari als comerços de la zona. El lladre coneixia bé com esquivar la presó i, habitualment, el seu botí no superava als 400 euros. D'aquesta manera, se l'acusava de faltes de furt i no de delictes. Per això, després de declarar davant del jutge, sortia en llibertat i tornava a actuar.

El darrer robatori el va protagonitzar dimecres al matí a una botiga de roba del centre de Girona. Els propietaris de l'establiment havien posat en coneixement de la policia els fets i, fins i tot, havien assegurat que havien vist com aquest jove -conegut perquè porta tatuades llàgrimes a la cara- n'havia estat l'autor. En aquest cas, el botí superava els 400 euros i, per això, se'l considera autor d'un delicte de furt.

A la tarda, mentre la Policia Municipal de Girona feia un control rutinari al carrer del Carme, els agents van veure com el sospitós passava a peu a prop seu. Ràpidament, el van aturar i el van identificar. Seguidament, van posar-se en contacte amb els Mossos d'Esquadra per conèixer si tenia requeriments pendents i, efectivament, van comprovar com aquell mateix matí havia estat denunciat i que els mossos feia temps que el buscaven. Davant d'aquestes evidències, el van detenir. 

Aquest matí, després de declarar davant del jutge, ha ingressat a presó. Sobre ell pesaven més de 30 detencions per fets similars.