UDC de Girona justifica el vot favorable a debatre la reforma de l'avortament

El president de la intercomarcal assegura que no li agrada l'avantprojecte

Joan Cañada, president de la Intercomarcal d'UDC a Girona, ha justificat al seu bloc el vot del grup al Congrés del seu partit contra la retirada de la reforma de l'avortament perquè s'ha de poder debatre sobre qualsevol qüestió. "No hem de tenir por al debat", assegura Cañada, per afegir que s'ha llegit l'avantprojecte i no li ha agradat. Tot i que es declara defensor del dret a la vida, dret que al seu entendre comporta "una necessària limitació per practicar la interrupció voluntària de l'embaràs de forma lliure i total", recorda que la política "ha de ser capaç de traslladar el pla teòric a la pràctica", ja que si no, l'aplicació de la norma pot comportar "resultats injustos i immorals".

Cañada recorda que la proposta de Gallardón redueix a dotze setmanes la interrupció en cas de violació i suprimeix el supòsit de malformació del fetus. Considera no punible la interrupció realitzada quan el fetus presenti una anomalia incompatible amb la vida, sempre i quan es faci dintre les 22 setmanes, o en un termini superior, només si no s'hagués detectat amb anterioritat. "També però, introdueix un feixuc tràmit burocràtic per a les dones que es trobin en aquesta situació".

El president de la Intercomarcal d'UDC a Girona admet que en el pla teòric cal garantir la màxima informació a les persones que han de prendre la decisió d'interrompre l'embaràs, però subratlla que en el pla pràctic "no es poden posar més entrebancs del compte" a qui s'enfronta a una situació d'aquest tipus.

Després d'apostar perquè UDC debati "profundament" sobre aquest tema "sense oblidar que a més de defensar el dret a la vida, defensem la dignitat de les persones i la igualtat d'oportunitats i de tracte" convida el PP a entendre que "no pot impulsar reformes que no tenen el consens de la població".