Cinc anys de presó per intentar matar un home amb un joc de claus

Acusat i víctima anaven molt beguts i es van barallar a l'exterior d'un pub de l'Escala

El fiscal i la defensa han pactat una pena de 5 anys de presó per a un jove que va intentar matar un home clavant-li un joc de claus al coll. Els fets van tenir lloc de matinada a l'exterior d'un pub de l'Escala (Alt Empordà).

Els dos homes, Miguel Ángel Gómez i Salvador Moreno, es van barallar en ple carrer. D'entrada, Moreno va engegar un cop de puny a Gómez i va ser aleshores quan el noi li va enfonsar les claus al coll amb intenció de matar-lo (com ell mateix ha reconegut al judici).

Inicialment Gómez s'enfrontava a 8 anys per una temptativa d'homicidi i Moreno a 2 per un delicte de lesions. El fiscal, però, ha rebaixat la petició per a tots dos després que reconeguessin que havien begut en excés.

Els fets que s'han jutjat avui van tenir lloc la matinada del 7 de maig del 2009. Aquella nit, tant Moreno com Gómez havien anat al pub 'Underground', situat al passeig del Mar de l'Escala. Cap a les quatre de la matinada, els dos homes es van començar a discutir a l'exterior del local, segons sembla perquè Gómez -que ara té 32 anys- va increpar un amic de Moreno.

Moreno, que ara té 43 anys, va ser el primer que va passar de les paraules als fets i va engegar un cop de puny a la cara de l'altre. Aleshores, Gómez es va aixecar enfurismat i d'una revolada li va clavar un joc de claus al lateral del coll. Després, va marxar corrents del lloc.

La víctima va haver de ser atesa d'urgència. Primer al CAP de l'Escala, després a l'Hospital de Figueres i, finalment, al Josep Trueta de Girona, on se'l va traslladar davant la gravetat de la ferida. Moreno va haver de ser intervingut quirúrgicament fins a dues vegades, va necessitar quedar-se ingressat a l'hospital durant vuit dies i li ha quedat una cicatriu de fins a deu centímetres al coll.

Aquest matí, tant l'un com l'altre s'han assegut a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona. Inicialment, Gómez s'enfrontava a una pena de 8 anys de presó per una temptativa d'homicidi, i Moreno a una condemna de 2 anys per un delicte de lesions (arran de cop de puny que va etzibar al noi).

Intenció de matar-lo

Abans de la vista, però, la fiscal i les defenses han arribat a un acord per rebaixar aquesta petició. D'entrada, Gómez ha reconegut que aquella matinada va clavar les claus al coll de Moreno amb intenció de matar-lo. "Quan em va donar el cop de puny, vaig caure a terra i vaig notar que tenia la cara plena de sang; aleshores, m'hi vaig tornar amb allò que més tenia a mà, que eren les claus", ha explicat.

El noi també ha dit que aquella nit anava excessivament begut (segons ell, s'havia arribat a prendre fins a una caixa i mitja de cerveses). Gómez, que d'ençà que els Mossos d'Esquadra el van detenir està en presó provisional, ha explicat que aleshores també combinava l'alcohol amb les drogues (sobretot, cocaïna).

Per la seva banda, Moreno ha admès que aquella matinada del maig del 2009 va clavar un cop de puny a Gómez. L'home ha afegit que durant la nit també havia begut alcohol en excés.

5 anys de presó

Després que els dos homes admetessin els fets, i de renunciar a la resta de la prova, el fiscal ha rebaixat la petició de pena per als dos homes, a qui ha aplicat una atenuant d'embriaguesa. Per a Gómez, ha demanat 5 anys de presó per l'intent d'homicidi; i per a Moreno, sis mesos pel delicte de lesions.

Les defenses dels dos homes s'han adherit a la petició del ministeri públic. El judici, que s'ha celebrat a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.