La fibra òptica cobrirà gairebé tot Salt abans de l'estiu

La cobertura assolirà un 96% de la població

Un 96% del municipi de Salt tindrà cobertura de fibra òptica el proper estiu. Les obres està previst que finalitzin el mes de juny. Des de l’equip de govern i Telefónica s’està impulsant el desplegament de fibra òptica a Salt amb l'objectiu de dotar la ciutat  d'aquesta tecnologia.
 
Aquesta inversió té com a objectiu accelerar la inclusió digital i potenciar la incorporació de tots els ciutadans a la Societat de la Informació per millorar la qualitat de vida.
 
La fibra òptica des de la central fins al domicili o empresa del client és actualment la tecnologia de connectivitat de banda ampla fixa més avançada del mercat a tot el món.
 
En l'àmbit domèstic, els 100 Mb reals que ofereix la fibra permeten TV d'alta definició, jocs online, videoconferència de màxima qualitat i navegació ultra ràpida per Internet, fins i tot des de diversos dispositius simultàniament sense que la qualitat de la connexió pateixi cap modificació.
 
La que està construint Telefónica és una xarxa totalment nova que potenciarà tecnològicament el teixit empresarial de Catalunya, modernitzarà les formes de treballar facilitant l'acompliment quotidià a autònoms i pimes, prestarà millors serveis als ciutadans per accedir a totes les possibilitats del món digital i farà l'Administració més eficient i àgil.
 
No només la banda ampla fixa, sinó també la mòbil es beneficia de la xarxa de fibra, ja que més del 70% del tràfic de dades mòbils discorre a través de connexions wifi.
 
En comparació amb altres solucions híbrides de fibra combinada amb cable coaxial, el desplegament de fibra òptica fins a la llar ofereix les millors prestacions, no només en velocitats de baixada, sinó també de pujada a la xarxa, facilitant i fent més àgil la gestió de tots els serveis, aplicacions i continguts que són al núvol.
 
Les obres s’emmarquen en el pla de desplegament d‘aquesta tecnologia a Catalunya i que es va iniciar a la ciutat de Barcelona el 2013. Catalunya serà la primera comunitat que aconsegueix un percentatge tan elevat de penetració d'aquesta tecnologia, ja que una de cada dues llars estarà en condicions de gaudir d'aquest servei a finals de d’any.
 
L'extensió de la fibra òptica a tota Catalunya requerirà un important esforç inversor per part de Telefónica, la qual cosa cobra especial rellevància en l'entorn econòmic actual. Aquest esforç suposarà així mateix la creació de 2.000 llocs de treball molt qualificats en àrees com enginyeria i construcció de xarxa, i obrirà espai a projectistes, instal•ladors i comercials.
 
L'Agenda Digital Europea preveu que el 50% de les llars estiguin connectades a xarxes d'accés a internet amb velocitat de 100 Mbs l'any 2020, mentre que l'Estratègia 2011-2015 del Plan Avanza 2 exigeix disposar de banda ampla a 100 Mbs per al 20% de la població l'any 2015. El desplegament de fibra òptica de Telefónica permet a Salt ser pionera en el compliment d'ambdós objectius.