Una empresa de Figueres vol posar fi a les bosses de plàstic

La iniciativa permetrà retirar 630.000 bosses de les fleques de l'Alt Empordà

Sortir de la fleca amb el pa en una bossa de plàstic podria tenir els dies comptats a l'Alt Empordà. Tot dependrà de l'èxit que tingui la iniciativa presentada aquest dimecres a Figueres per una empresa de publicitat que ha ideat unes bosses de paper biodegradable que es financen amb publicitat.

L'objectiu és retirar de fleques i botigues on es vengui pa unes 650.000 bosses de plàstic aquest 2014. Segons els seus promotors, el projecte ha tingut una bona acollida i ja són més de 90 establiments els que s'hi han adherit. La raó d'aquest èxit, afegeixen, és que els forners s'estalvien els diners de les bosses i els anunciants s'asseguren tenir un major impacte que amb el tradicional correu comercial.

L'empresa que ha patentat i comercialitza el sistema és la navarresa Publipan, una multinacional que ja ha implantat la iniciativa a més de 20 països d'Europa i Amèrica.


Segons la seva responsable d'Expansió, Isabel Gómez, només a l'estat espanyol, el sistema ha permès estalviar uns 160 milions de bosses de plàstic i més de 3.000 tones de paper que es feien servir per imprimir els fulletons publicitaris . A més, ha destacat que les bosses que entreguen a les fleques estan estampades amb tintes a l'aigua, que són totalment respectuoses amb el medi ambient.

El delegat de Publipan a l'Empordà, Joan Flores, ha destacat que amb aquest sistema "hi surt guanyant tothom" perquè permet als flequers estalviar-se l'envàs necessari per servir el seu producte, ja que el reben gratuïtament, i els anunciants guanyen un nou suport per "fer arribar el seu missatge cada a totes les llars".

Flores ha explicat que de moment s'han adherit a la iniciativa unes 90 fleques i botigues que dispensen pa de la comarca, però que aquesta xifra s'incrementarà molt quan s'iniciï la temporada d'estiu.

Per últim, Gómez ha apuntat que en breu el sistema s'implantarà a d'altres comarques de la demarcació de Girona, com ja s'ha fet a bona part de Catalunya.