Detenen dotze lladres per robar a domicilis i a un restaurant del Baix Empordà

Dos d'ells van ingressar a presó al gener

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols, en col·laboració amb les Policies Locals d'aquest municipi, Calonge i Platja d'Aro van detenir un total de dotze persones durant el mes de gener per delictes contra el patrimoni. Dos d'ells van ingressar a presó després de comprovar que tenien nombrosos antecedents.

Principalment es tractava de robatoris amb força a l'interior de domicilis i receptació però també hi havia el cas d'un robatori de diners i un televisor a un restaurant de Platja d'Aro. Destaca també el cas d'un lladre que va ser enxampat perquè feia fotografies amb una 'tablet' robada i les imatges quedaven arxivades a Internet, permetent així seguir-li la pista. La primera detenció es va produir el 3 de gener passat, quan els mosso van enxampar quatre joves que havien saltat la tanca perimetral d'una casa del carrer Remitger de Sant Feliu de Guíxols. Portaven cisalles, tisores i tornavisos. Van quedar detinguts per una temptativa de robatori.

El 7 de gener, els Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Calonge van localitzar tres persones que havien sostret un televisor d'un domicili del carrer Llescadors, situat a la mateixa localitat. A més, també se'ls va imputar altres dos robatoris a l'interior de domicilis al mateix carrer, que s'havien perpetrat hores abans. Dos dels detinguts, amb nombrosos antecedents, van ingressar a presó.

El dia 11 de gener es va produir un robatori de diners i un televisor en un restaurant de Platja d'Aro. El mateix dia, agents de la Policia Local de Calonge van detenir un presumpte lladre per robatori i furt d'ús de vehicle a motor. Dins del cotxe sostret es va localitzar l'aparell robat a l'establiment per la qual cosa els mossos li van imputar el robatori.

El 16 de gener els mossos van detenir a Sant Feliu de Guíxols un veí de la població com a presumpte autor de cinc robatoris amb força en cinc trasters del municipi. Aquests robatoris es van perpetrar el passat 19 de desembre.

El 23 de gener els mossos van detenir una veïna de Santa Cristina d'Aro, per un robatori en un pis situat al carrer Doctor Presas de la mateixa població. Els fets van ocórrer el passat 16 de novembre. Els lladres es van endur joies, documents bancaris i targetes de crèdit. En dies posteriors es van produir càrrecs als comptes bancaris dels propietaris del pis.

El 29 de gener els mossos de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van detenir un veí de Sant Feliu de Guíxols, com a presumpte autor d'un robatori en un domicili del passeig Sant Pol de la població. El fet es va cometre el passat 19 de desembre i de l'interior van sostraure aparells electrònics i material per fer submarinisme.

Finalment, el 31 de gener els mossos de Sant Feliu van detenir un veí de la mateixa població, acusat d'un robatori perpetrat el 3 de gener en una casa de la urbanització Casanovas. Un dels objectes sostrets va ser una 'tablet' que posteriorment va permetre localitzar el presumpte lladre ja que l'aparell duia instal·lat un programa que arxivava a Internet les imatges que es feien.