No a la MAT diu comptar amb el suport de la Generalitat

El Govern, però, deixa clar que les competències que té en aquesta matèria són limitades

No a la MAT Selva ha fet públic un comunicat en què assegura que ha arrencat un compromís de la Generalitat per "replantejar la idoneïtat del projecte" del ramal de Santa Coloma i Riudarenes de la línia de Molt Alta Tensió.

Representants de l'associació s'han reunit aquest dimarts amb membres del Govern per reclamar una altra vegada que es prenguin "les mesures necessàries" per fer efectiva la paralització cautelar del projecte, una petició que compta amb el suport de la Diputació de Girona, "d'una àmplia majoria del Parlament de Catalunya a les mocions que reclamen un replantejament de la necessitat actual de la línia" i dels 6.000 vots contraris al projecte aconseguits en una consulta popular.

No a la MAT Selva ha reclamat al Govern que es torni a estudiar la necessitat actual del projecte i que, en tot cas, s'estudiïn alternatives "respectuoses i ajustades a les demandes reals del territori". També s'ha demanat a la Generalitat que sol·liciti la suspensió del procediment d'autorització, per evitar "els danys irreversibles que l'inici de les obres suposarien".

Tot i deixar clar que les competències de la Generalitat en aquesta matèria són limitades, el Govern, segons No a la MAT Selva, "s'ha compromès a replantejar la idoneïtat del projecte en un procés de treball amb els diferents experts coneixedors del territori", la mateixa No a la MAT i els tècnics competents de la Generalitat.

La plataforma ciutadana No a la MAT Selva se sent "lleugerament optimista" respecte els resultats de la trobada, i mostra "tota la voluntat de seguir treballant" en favor d'un replantejament del projecte i d'una política energètica "més enfocada a cobrir les necessitats del territori".