Els gegants d'Olot passen pel taller

Les figures es restauraran de cara el públic els propers dies

El Museu dels Sants d’Olot ha obert al públic la restauració dels Gegants de la ciutat. A partir d’ahir i fins el proper dia 7 de març, la sala d’exposicions temporals del Museu es convertirà en un taller de restauració on es duran a terme les tasques de neteja, fixació, consolidació, estucat i retoc del cap del Gegant, de Miquel Blay, el de la Gegantessa, de Celestí Devesa, i també de les mans i els braços de les dues imatges.

L’activitat es podrà veure cada dia, de dimarts a divendres, de deu del matí a una de la tarda, els dimarts també de tres de la tarda a les sis del vespre, i el dissabte dia 1 de març d'onze del matí a dues de la tarda.

Aquestes tasques s’emmarquen en els treballs de restauració integral dels Gegants, que van començar al final de 2013 i que consisteixen en consolidar les estructures internes, que estaven en mal estat de conservació, i la neteja i millora de les vestimentes i elements decoratius.

Els treballs de restauració dels Gegants d’Olot són una més de les activitats que s’han organitzat a la ciutat per celebrar els seus 125 anys, juntament amb la trobada de gegants de les comarques gironines, coincidint amb el nomenament d’Olot Vila Gegantera 2014, els dies 31 de maig i 1 de juny, l’exposició dedicada als Gegants que acollirà el Museu dels Sants i que s’inaugurarà per Festes del Tura, i el Congrés dedicat a la construcció i restauració d’imatgeria popular i festiva programat per al dia 20 de setembre i que forma part d’una iniciativa de la Direcció General de Cultura Popular del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.