Xavier Pla descobreix els interiors de 'Josafat' en una conferència a La Mercè

Aquesta és una conferència celebrada en el marc de les activitats complementàries al musical

Avui a les set del vespre a la Sala de Conferències del Centre Cultural la Mercè, l’Escola Municipal d’Humanitats ofereix la conferència “Josafat, novel·la europea” que anirà a càrrec de Xavier Pla, responsable de la correcció i actualització filològica de la nova edició de la novel·la de Prudenci Bertrana que ha publicat Edicions de la Ela Geminada.

Prudenci Bertrana (1867-1941) fou l'autor d'una de les obres literàries que han creat més polèmica de la literatura catalana del segle XX. Josafat tracta les contradiccions entre la ciutat i el món rural o entre el desig i la moral que viuen en la figura d'un campaner turmentat. Aquest dualisme conflictiu és l’eix al voltant del qual gira una obra que s’ha comparat amb Solitud de Víctor Català o El geperut de Notre Dâme de Victor Hugo. En aquesta conferència Xavier Pla ens donarà una visió àmplia d’aquesta obra, posant-la al costat d’altres grans novel·les europees del moment.

Xavier Pla és professor de Literatura Catalana Contemporània i de Teoria de la Literatura de la Universitat de Girona. Ha estat professor visitant a l’École des Hautes Études en Sciences Socials de París (2006) i a Stanford University (Califòrnia) l’any 2008.

“Josafat, novel·la europea” és una activitat que serveix de complement per entendre millor el musical Josafat, produït pel Teatre Municipal de Girona i que s’estrenarà el proper dissabte 22 de febrer a les nou del vespre.