Sáez (PSC) critica que la tasca de control que fa al Congrés topa frontalment amb el PP

El diputat ha presentat més de 250 preguntes per escrit en dos anys

Álex Sàez és l'únic diputat que el PSC va obtenir per Girona en les passades eleccions generals. Aquest dilluns ha volgut fer balanç de l'activitat desenvolupada aquests dos anys de legislatura. Sàez és la tercera vegada que ocupa un escó a les Corts Generals com a diputat, però la primera que ho fa a l'oposició. Segons ha valorat, tant ell com els altres diputats gironins a l'oposició fan una feina "molt productiva" i també ha destacat que hi ha entesa entre ells. "Si al 2011 parlàvem de la necessitat de fer un front unitari de les forces gironines podríem dir que ho hem aconseguit", ha manifestat.

Ara bé, ha contraposat aquesta activitat a "l'immobilisme" del PP. Segons ha explicat, qualsevol iniciativa parlamentària que neix de l'oposició -algunes fins i tot conjuntes- topa amb la negativa del PP. Per això, Sàez ha explicat que per exercir la funció de control al govern opta per les preguntes per escrit, que el govern té l'obligació de respondre en un màxim de tres mesos. Fins al moment, Sàez n'ha presentat unes 250 -el 60% de les quals ha aconseguit ja la resposta- sobre temes diversos com l'aeroport, el Port de Palamós i l'espai Schengen, el desdoblament de l'N-II o temes culturals com el futur Museu Thyssen, entre d'altres.

Per Sàez, qualsevol iniciativa que suposa una inversió econòmica és refusada frontalment pel govern espanyol. "Com és habitual amb els governs del PP, Girona pateix un abandonament en inversions", ha declarat. Tot i això, el diputat ha reconegut que els populars han aconseguit posar les màquines a treballar en el tram Caldes-Sils de l'N-II, un tram que els socialistes durant vuit anys només van arribar a adjudicar. "Podríem dir que aquest és l'aspecte més positiu pel que fa a inversions i és just reconèixer-ho", ha manifestat.

El paper propi dels diputats del PSC

El diputat socialista també ha defensat el paper diferenciat dels 14 diputats del PSC al Congrés i ha dit que, arribat el moment de votar la petició del Parlament de Catalunya sobre el traspàs de les competències per convocar referèndums, faran com en d'altres ocasions i valoraran com a PSC quina decisió han de prendre. Sàez ha recordat que fins en dues ocasions els diputats catalans han votat diferent del PSOE i ha avançat que, quan toqui afrontar aquest debat, seguiran les directrius que els marqui la direcció del PSC.  També ha exigit al PSOE que concreti com farà la reforma federal anunciada després de la Declaració de Granada.