Enderroquen el bloc d'habitatges del Parc de la Maquinària de la Vall de Bianya

L'empresa SUMEX s'encarrega de tirar a terra els pisos

L'enderroc dels tres edificis del Parc de la Maquinària de la Vall de Bianya (Garrotxa), construïts els anys 70 pel Ministeri d'Obres Públiques i gestionats actualment per l'Incasol, ja ha començat des de fa pocs dies. Els treballs van a càrrec de l'empresa SUMEX amb un pressupost de més de 90.000 euros. L'edifici està situat al peu de la carretera N-260, a les afores del nucli urbà, al costat del sector industrial Morrals II.

És un bloc de planta baixa més tres pisos, amb un total de 33 habitatges, que allotjava als treballadors de manteniment de les carreteres de la zona i formava part de tot un grup de parcs similars. Els seus inquilins van anar marxant i el bloc s'havia quedat en estat de ruïna.

Els tres edificis, que inclouen 33 pisos, de l'antic Ministeri d'Obres Públiques i Urbanisme del govern espanyol a la Vall de Bianya, ara gestionats per l'Incasol, ja han començat a ser enderrocats. Els treballs s'inscriuen en la Modificació puntual del POUM del sector Industrial Morrals II, que l'Ajuntament ha aprovat provisionalment amb data 20 de març de 2013, per delimitar un nou PAU 'Parc de Maquinària' per a activitat econòmica, que englobi aquests terrenys amb una superfície aproximada de 8.000 metres quadrats.


El bloc d'habitatges es va construir durant la dècada dels 70 pel Ministeri d'Obres Públiques amb un impacte considerable ja que la seva construcció contrastava amb la plana de Bianya. Deu anys més tard, va passar a mans de la Generalitat amb el traspàs de la competència de carreteres i l'any 2002 no es va poder vendre. L'Ajuntament va legalitzar-los incloent-los a la urbanització del polígon Morrals.