Alerta per l'arribada d'una forta borrasca aquesta nit i matinada

S'assoliran vents de 90 km/h i onades de 2,5 metres

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís de situació meteorològica de risc per l'arribada aquesta propera nit i matinada d'una profunda borrasca acompanyada de vents de més 90 km/h arreu del país i d'onades de 2,5 metres (maregassa) a la costa.

Paral·lelament, la nevada aquest dilluns pot ser molt intensa al Pirineu i Prepirineu Occidental i acumular-se més de 20 centímetres per sobre dels 1.100 metres i de 10 centímetres per sobre dels 900 metres. Combinat amb el fort vent es produirà el fenomen del torb a alta muntanya. Al llarg de la tarda les precipitacions es restringiran al vessant nord del Pirineu, on la cota de neu pot baixar fins als 600 metres al final de la jornada.

Segons l'SMC, les comarques en risc per la nevada intensa a partir de 900 metres són la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, la Noguera, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya i el Berguedà. Pel que fa a les ratxes de vent, aquest dilluns podran superar els 90 km/h arreu del país -a excepció potser de les comarques del Barcelonès, el Maresme, la Selva, el Gironès, el Pla de l'Estany i el Vallès Oriental- i ser de direcció molt variable. Fins a migdia, el vent bufarà de component sud i a partir de la tarda rolarà cap a component nord i oest.