Les 'Mosques de colors' de Pau Riba i Pascal Comelade encisen Banyoles

Unes 200 persones no s'han volgut perdre l'oportunitat d'assistir a la preestrena del seu primer disc en conjunt

Màgia, surrealisme i diversió. Això és el que desperta el nou disc de Pascal Comelade i Pau Riba anomenat 'Mosques de colors' que s'ha presentat aquest dissabte a la nit a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles. Unes 200 persones no s'han volgut perdre l'oportunitat de ser els primers en escoltar algunes de les deu cançons inèdites que composen el seu primer treball en conjunt. La nit ha arrencat al so de 'Bruixa', per seguir amb 'Contacte' i ha continuat amb 'Peixet'.

També ha sonat l'única versió que hi ha en tot el disc, 'Taxista' i els dos artistes han posat el punt i final amb la reconeguda 'Noia de Porcelana'. L'estrena oficial del disc es farà el proper 14 de febrer a l'Auditori de Barcelona. Tot i que es coneixien des de fa anys i puntualment havien coincidit en diverses cançons, Pau Riba i Pascal Comelade mai s'havien llançat a realitzar un disc conjunt. Aquest dissabte, l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles ha estat el lloc escollit per oferir la preestrena d'aquest nou treball que ha enganxat i encisat els espectadors com ho fa la mel amb les mosques.

Amb Comelade al piano i Riba dominant el cant, els dos artistes han fet vibrar la capital del Pla de l'Estany amb el seu repertori ple d'enginys dialèctics, lletres iròniques, divertides i juganeres. La nit ha arrencat amb l'aire màgic de la mà de 'Bruixa', passant per 'Contacte', després han donat 'Peixet', 'Harmonia' i 'Cares' fins arribar a la meitat de l'espectacle amb la cançó que dóna títol al disc 'Mosques de colors'. Els més de 200 assistents han aplaudit fervorosament cançó rere cançó i tot i que desconeixien les lletres de les peces, no han badat boca i han intentat seguir els seus cantants tot rient en cada una dels discursos que realitzava Pau Riba.

Durant l'espectacle també s'ha pogut escoltar l'única versió que hi ha en tot el disc, l'obra 'Taxista' - amb la qual va debutar al món discogràfic Pau Riba l'any 1967- i, finalment, els dos artistes han decidit posar el punt i final a la nit amb una de les obres més reconegudes de Riba: 'Noia de porcellana'. Les cançons han barrejat guitarres, piano, percussió i els petits sorolls i sons típics de l'inclassificable Comelade. El concert, que s'ha allargat durant més d'una hora i mitja, ha suposat la preestrena d'aquest nou treball, que es tornarà a reproduir aquest diumenge al Teatre-Auditori del Centre Cultural del Morell i que es presentarà oficialment el proper 14 de febrer a l'Auditori de Barcelona.

La majoria dels assistents han explicat que eren fidels seguidors de l'obra de Pau Riba i que, la nova unió amb Pascal Comelade, els semblava "una gran fusió". Entre els espectadors s'ha pogut veure a Pau Vallvé, el cantautor Eduard Canimas i membres de l'Orchestra Fireluche com per exemple David Sarsanedes que ha explicat que tant Riba com Comelade són "dos referents de la música catalana". "Un concert cada un per separat ja val la pena i imagina't junts, encara és una raó més per venir", ha conclòs.