Dos homes morts per inhalació de monòxid de carboni a Peralada

Els Mossos descarten que es tracti d'un homicidi i tot apunta a la mala combustió d'un generador elèctric

Dos homes de 64 i 52 anys van ser trobats morts aquest divendres al vespre dins el garatge d'un mas aïllat a Peralada (Alt Empordà). Segons han informat els Mossos d'Esquadra, tot apuntaria que els dos homes van perdre la vida a causa d'inhalar monòxid de carboni procedent de la mala combustió d'un generador elèctric que tenien al garatge. La troballa dels cadàvers la va fer l'arrendatari de la masia -el mas David, al veïnat de les Olives- després de no tenir notícies dels dos homes des de feia uns quatre o cinc dies. Per això, des dels Mossos afirmen que la mort dels dos homes es podria haver produït fa unes quantes jornades. L'aixecament dels cossos es va fer ahir a la una de la matinada.

Els dos morts són un home de 64 anys, que viu de lloguer tot sol a la masia, i un home de 52 anys, de nacionalitat marroquina, que l'ajudava en les tasques del camp. Segons sembla, el generador elèctric estava al garatge de la casa i degut a la mala combustió i a la poca ventilació es va anar acumulant monòxid de carboni a l'estança. La primera víctima va ser l'home de 64 anys i el següent a perdre la vida va ser el seu ajudant de 52 anys en intentar anar a ajudar-lo. Els veïns de la zona -només hi ha cinc masos a les Olives- van donar la veu d'alarma en detectar que feia dies que la porta de la finca havia quedat oberta i que els inquilins del mas no donaven senyals de vida.

L'arrendatari es va acostar divendres a la tarda al Mas David i va trobar els cossos dels dos homes estirats al terra del garatge. Les autòpsies hauran de determinar la causa i el dia exacte de la mort però no es descarta que fes més de cinc o sis dies del decés.