Concentració avui a Girona en contra de la llei de l'avortament del PP

L'acte ha aplegat membres del PSC, ERC, ICV-EUiA, dels sindicats UGT, CCOO i de la Xarxa Dones Girona

Més d'una cinquantena de persones s'han concentrat aquest divendres a l'Ajuntament de Girona per mostrar el seu rebuig a la reforma de la llei de l'avortament impulsada pel govern estatal del PP. Tot i la forta pluja que ha caigut durant la tarda a la capital gironina, els manifestants no s'han fet enrere i han denunciat que la normativa atempta "contra la dignitat de les dones" i suposa "un retrocés social increïble". "Ens volíem sumar a tot el moviment que va haver-hi l'1 de febrer a Madrid", ha assegurat la portaveu de la Xarxa Dones Girona, Carme Bosch. En principi, diversos col·lectius ja preparen noves mobilitzacions similars de cara al 8 de març, el Dia de la Dona Treballadora.

Tot i la forta pluja que ha caigut aquesta tarda a Girona, més d'una cinquantena de persones han sortit al carrer i han participat en l'acte de protesta contra la reforma de la llei de l'avortament impulsada des del govern estatal del PP. La concentració, que ha començat passades de les sis de la tarda, s'ha realitzat sota les voltes de l'Ajuntament de Girona i ha comptat amb la lectura d'un manifest, 'Jo decideixo', a càrrec de l'actriu Cristina Cervià.

L'acció reivindicativa estava organitzada des de la Xarxa Dones Girona - que aplega diversos col·lectius de les comarques gironines- i ha comptat amb la col·laboració del PSC, ERC, ICV-EUiA i dels sindicats UGT, CCOO. En concret, a l'acte hi ha assistit l'exconsellera, Marina Geli, la cap del grup municipal del PSC a Girona, Pia Bosch, la secretària general d'UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa, el secretari general de CCOO a Girona, Bartomeu Compte, o el regidor d'Urbanisme de Girona, Carles Ribas, entre d'altres.

L'objectiu de la concentració, tal i com ha explicat la portaveu de la Xarxa Dones Girona, Carme Bosch, és demostrar que "Girona també està en contra de la reforma de la llei de l'avortament". "El passat 1 de febrer hi va haver molta gent que no va poder anar a Madrid per donar el seu suport a l'acte conjunt que s'hi feia en contra d'aquesta llei i, per això, hem pensat que era una bona forma demostrar-ho de nou així per dir al govern espanyol que no ens toquin la llei", ha afirmat Bosch. Des de la Xarxa Dones Girona denuncien que la nova normativa és "molt greu" perquè ataca la "identitat i dignitat" de les dones. "Més enllà de la llei és tot el que ho acompanya, què vindrà ara? Haurem de tornar a demanar a l'home si ens deixa treure el carnet de conduir o si podem treballar?", s'ha preguntat Bosch.

Davant d'això, la portaveu ha explicat que està previst realitzar diversos actes i mobilitzacions en contra de la reforma de llei de l'avortament durant la celebració del Dia de la Dona Treballadora, el proper 8 de març. "Volem dir que prou, que no ens toquin més la llei i que ens deixin en pau, que no volem fer cap pas endarrere", ha insistit.

Des del col·lectiu de dones gironines asseguren que el govern del PP "s'ha begut l'enteniment" impulsant aquesta normativa. "Ara diuen que ningú es preocupi i que ells posaran més diners per la Llei de la Dependència i així, en cas que neixin criatures amb malformacions, doncs ja ho cobriran", ha criticat Bosch. "És molt greu, avortar no és una cosa simple, és molt traumàtic i dolorós per a les dones. Només volem que deixin la llei actual", ha conclòs.