S'obre el periode de vot popular als premis Enderrock

Manel, Els Catarres, Els Pets i Els Laietans, els més nominats en aquesta categoria

Després de fer públics els guanyadors dels Premis Enderrock 2014 que atorga la crítica especialitzada, ara és el torn dels artistes premiats per votació popular. Hi ha hagut un primer torn de votacions que ha servit per filtrar els nominats finals, que el Grup Enderrock ha donat a conèixer aquest dijous a Girona. Destaquen, amb vuit nominacions, Els Catarres i Els Pets, seguits per Manel i Els Laietants, que han aconseguit set nominacions a algun de la vintena que atorga el públic.  

Són menys premis que l'any passat perquè, segons ha explicat el director editorial del Grup Enderrock, han decidit eliminar-ne alguns que se solapaven amb altres i, també, per aconseguir que la gala d'entrega de premis sigui més àgil. L'entrega de premis es farà per segon any consecutiu a Girona, al Teatre Municipal el dia 13 de març. A més, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha anunciat que serà l'escenari dels premis durant dos anys més, fins al 2016.  

Els Premis Enderrock posen l'accent en la música catalana i en català i abasten tots els estils musicals. El 26 de gener, la revista va tancar la primera volta per a la votació popular amb 5.500 vots recollits en les categories de pop-rock, cançó d'autor, folk i noves músiques, jazz i clàssica, a més de les categories de millors artistes, cançons, sales, videoclips, DVD i portades. A partir d'aquest dijous mateix comença la seva volta de votacions, que serviran per decidir els guanyadors de cada premi.

Quico Pi de la Serra

El premi que no admet discussió és el de trajectòria professional, que enguany han decidit atorgar a Quico Pi de la Serra. Lluís Gendrau ha remarcat que és un dels fundadors de la Nova Cançó i un dels artistes fonamentals de la música catalana.

Els nominats en la categoria de Pop-Rock són Aspencat, Els Catarres, Els Pets, Gossos, La Pegatina, La Troba Kung-Fú, Manel, Oques Grasses, Pepet i Marieta i Projecte Mut. En cançó d'autor Aida Sstrings, Albert Palomar, Andreu Valor, Beth, El Petit de Cal Eril, Feliu Ventura, Guillem Riera, Meritxell Gené, Miquel Abras i Cesk Freixas i Pau Alabajos. En Folk, 9Son, Boc, Canya d'Or, Ebri Knight, Els Laietans, Névoa, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Stukat del Bolet, Taverners i Terratombats. En la categoria de jazz hi ha nominats David Mengual, David Pastor i Giulia Valle.  

Un disc amb una 'e' al mig

El cartell és una imatge d'una obra de l'artista Xavier Escribà. Lluís Gendrau ha explicat que el van escollir sense dubtar perquè, encara que potser l'artista "no ho sap", es pot interpretar que és un disc amb una 'e' d'Enderrock al mig. L'obra escollida per il·lustrar el cartell s'anomena 'Rouleau de peinture'.