Girona i Salt demanen al banc dolent que cedeixi pisos buits per a lloguer social

La trobada es farà finalment a Madrid

Els Ajuntaments de Salt i Girona es reuneixen aquest dijous a la tarda amb representants del banc dolent amb l'objectiu de reclamar que els cedeixi pisos buits per a lloguer social. És el segon intent de trobada després la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) anul·lés de forma unilateral una primera reunió prevista per l'octubre passat. A la reunió hi assistiran els alcaldes dels dos municipis, regidors de serveis socials i el president de la Diputació de Girona.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha explicat que l'objectiu és que el banc dolent cedeixi els pisos a les borses municipals d'habitatge perquè serveixin per allotjar famílies sense recursos. La voluntat dels dos consistoris és saber quants pisos buits té la Sareb a Salt i a Girona i aconseguir arrencar un compromís: que aquests habitatges passin a formar part de les borses municipals d'habitatge perquè es puguin destinar a lloguer social. Segons ha detallat Puigdemont, els consistoris estan disposats a prendre compromisos de garantia per acabar de convèncer els representants del banc dolent.  

És el segon intent de reunió perquè la Sareb ja va anul·lar de forma unilateral la primera trobada, prevista per l'octubre passat. Finalment, la reunió serà aquest dijous a la tarda a Madrid. Hi assistiran els alcaldes de Girona i Salt, Carles Puigdemont i Jaume Torramadé, els regidors de serveis socials dels dos municipis, Fanny Carabellido i Eduard Berloso, i el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut.  

Puigdemont ha recordat que als dos municipis hi ha famílies amb problemes d'accés a l'habitatge, una situació que s'ha agreujat com a conseqüència de la crisi econòmica. Per això, reclama que "alguns dels responsables d'aquesta crisi" com són les entitats bancàries, aportin també "algunes solucions".

A la reunió no hi ha convocats membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Puigdemont ha assegurat que està decisió no té res a veure amb cap tipus de mala relació ni es fa amb voluntat d'exclusió, sinó que entenen que és una decisió purament institucional i consideren que els interlocutors han de ser els màxims responsables dels dos ajuntaments i de la Diputació de Girona.

Paral·lelament, Girona i Salt també treballen per conèixer amb exactitud el nombre de famílies que es troben en dificultats per accedir a l'habitatge ja que, segons admeten, actualment els ajuntaments només coneixen aquells casos que per diferents vies hagin pogut arribar als serveis socials i calculen que n'hi poden haver més que no hagin recorregut als serveis municipals.