El TSJC confirma la pena per la mare que va degollar la seva filla de sis anys a Girona

La sentència condemna a Rosa Carreras a sis anys de presó i quinze d'internament psiquiàtric

El 19 de setembre de 2007 el barri de Can Gibert del Pla de Girona es va commocionar amb la mort d'una nena de sis anys degollada a mans de la seva mare. El cas es va jutjar a l'Audiència de Girona el passat 1 de juny quan l'acusada, Rosa Carreras, va admetre que va subministrar medicaments sedants a la seva filla de sis anys, la va estrangular amb un cordill i, finalment, la va degollar amb un cúter.

Segons els pèrits forenses, la dona estava afectada per una 'descompensació' del trastorn bipolar que patia que provocava que pogués ser conscient del que feia però 'no va poder posar-hi fre'. La situació psiquiàtrica de la mare en el moment dels fets va fer que fos tingut en compte un eximent incomplet per alienació mental.

Els fets però no es va acabar jutjant amb la fórmula del jurat popular com és habitual per aquests casos ja que fiscal i defensa van pactar una pena de sis anys de presó i quinze d'internaments psiquiàtric per la mare de la nena, tot i que inicialment la fiscalia havia arribat a demanar 20 anys de presó per Rosa Carreras. La sentència també recollia que l'acusada havia d'indemnitzar amb 300.000 euros al seu exmarit i pare de la nena i amb 120.000 euros el fill gran.

Ja durant la vista del passat juny la família no es va mostrar conforme amb la pena acordada. La tia de la nena, Maica Busta, va afirmar que un trastorn bipolar 'no justifica' que la mare matés la seva filla i 'menys de la manera que ho va fer'. La família va criticar que fiscalia i defensa haguessin arribat a un acord 'passant per alt la voluntat de la família'.

Per això, l'advocat de l'acusació particular va presentar un recurs d'apel·lació davant la sala Penal del TSJC per demanar la nul·litat de la sentència i que es tornés a celebrar el judici oral complert. Una petició que aquesta sala ha desestimat i, per tant, ha confirmat la pena dictada per l'Audiència de Girona. No obstant això, la sentència no és ferma i la família encara pot recorre davant el Tribunal Suprem.