La Diputació de Girona invertirà 700.000 euros en restaurar i conservar monuments

L'ens porta més de 20 anys oferint aquests ajuts

La Diputació de Girona invertirà, durant aquest any, 700.000 euros a restaurar i conservar els immobles d’interès patrimonial de les comarques gironines i a promoure’n l’estudi i les visites. L’ajut, la convocatòria del qual ha aprovat la Junta de Govern aquesta setmana, s’adreça especialment als municipis més petits de la demarcació, ja que són els que tenen més dificultats per fer front a aquesta mena d’actuacions.

Xavier Soy, vicepresident de la Diputació i president de la Comissió de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social, ha assenyalat que, “tot i les retallades, la Diputació continua prestant una especial atenció a la protecció del patrimoni”. En aquest sentit, Xavier Soy també ha remarcat que “no deixarem d’invertir en el patrimoni gironí perquè és la nostra insígnia”.

Ja fa més de vint anys que la Diputació de Girona ofereix als municipis de la demarcació aquests ajuts, els quals han permès dur a terme nombroses intervencions que han salvaguardat el patrimoni cultural. En aquests darrers anys destaquen, per exemple, les intervencions a l’antic priorat de Santa Maria del Roure (Pont de Molins), al castell de Llívia (Llívia), al castell de Palagret (Celrà), al castell de Milany (Vallfogona del Ripollès) o a la torre de les Hores (Pals).