Judici a un home per abusar d'un menor durant set anys

El fiscal demana 9 anys de presó per l'acusat

El fiscal demana 9 anys de presó per a un veí de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) acusat d'abusar sexualment d'un nen durant set anys. El processat, Miguel Ángel L. M., era amic de la mare de la víctima i, segons el fiscal, això li va servir per emportar-se el menor al cine a Girona o convidar-lo a passar caps de setmana a casa seva sense aixecar sospites.

Els abusos haurien començat quan el nen tenia 11 anys i haurien continuat fins que va complir la majoria d'edat. Al principi, l'acusat es limitava a tocar-li els genitals però quan va complir els 12 anys va començar a fer-li fel·lacions i l'obligava a fer-n'hi també a ell. El cas arribarà a judici a l'Audiència de Girona a principis de maig.

Segons recull l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, l'acusat va conèixer al menor a través de la seva mare, amb qui hi tenia amistat. Quan el menor tenia 11 anys i amb l'excusa de portar-lo fins al cine a Girona, el processat va aconseguir que el nen pugés al seu cotxe. El fiscal apunta que abans d'arribar a destinació Miguel Ángel L. M. va aturar el vehicle en un desviament i va començar a fer-li tocaments al menor.  

"Mogut pel desig de satisfer els seus anhels lascius, va començar a acariciar-li la cama, i va pujar la mà tocant-li els genitals per sobre els pantalons", recull el fiscal. A partir d'aquell dia, segons l'acusació, l'acusat va aprofitar els moments que el menor estava sol, que anava amb ell amb cotxe per anar al cine o que jugava a l'ordinador al seu pis de Girona per fer-li tocaments per tot el cos tant per sobre com per sota la roba.  

Fins i tot alguns caps de setmana, el menor es va quedar a dormir a casa l'acusat. Segons el fiscal, el processat va aprofitar aquestes ocasions per anar a l'habitació de la víctima, ficar-se al llit amb ell i tocar-li els genitals.

Durant un any, els abusos es van limitar als tocaments, però quan la víctima va complir 12 anys les agressions van anar a més. Segons l'acusació pública, l'acusat va "continuar atemptant contra la llibertat  del menor" i li va començar a fer fel·lacions. A més, "va aconseguir" que el menor també li fes fel·lacions a ell.  

Els abusos, exposa el fiscal, es van allargar durant set anys, fins que el menor va complir la majoria d'edat. L'acusació indica que com a conseqüència dels abusos sexuals continuats, el menor va tenir fracàs escolar, una adolescència "difícil i traumàtica" i va necessitar assistència psicològica.  

El fiscal demana que condemnin Miguel Ángel L. M., que no té antecedents penals, a 9 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual. També vol que el processat indemnitzi la víctima amb 12.000 euros. Està previst que el cas arribi a judici a principis de maig a l'Audiència de Girona.