La FOEG assessorarà a emprenedors que volen arrencar un negoci

Una tècnica ajuda els nous empresaris gratuïtament

Tinc una idea de negoci però no sé per on començar. Aquesta pot ser la situació en la que es trobin futurs empresaris que mai abans han creat una empresa però que tenen una idea al cap per fer-ho possible. Per primera vegada, la patronal gironina FOEG els ofereix un servei gratuït d'assessorament i informació per poder arrencar el seu negoci.

El servei és totalment gratuït i està pensat tant per a persones que es trobin a l'atur o que estiguin treballant per compte aliè, com també empresaris que vulguin obrir una nova branca en la seva empresa -i que, per tant, necessitaran un pla de negoci- o empreses amb menys d'un any de vida. L'objectiu del programa no només és afavorir la creació d'empreses sinó també garantir que sobreviuen al llarg del temps.

Primer, analitzar si la idea és viable

Per això, la tècnica responsable del programa, Montse Mir, tindrà com a primera funció avaluar si la idea de negoci amb què arriben els empresaris pot ser viable o no. Un cop es faci aquesta anàlisi, els emprenedors tindran assessorament i informació durant tot el procés de creació de l'empresa.

Aquest és un projecte que es fa a nivell de Catalunya, on s'espera arribar a les 500 persones beneficiàries i crear, en total, unes 85 empreses. A Girona, es va posar en marxa a finals d'any i ja s'han interessat cinc persones que s'han adreçat a la FOEG per fer realitat la idea que tenen sobre un futur negoci. El programa es fa en col·laboració amb Foment del Treball i també amb l'Associació de Federacions i Associacions d'Empresàries de la Mediterrània (AFAEEMME), que aporta la seva experiència des del punt de vista de la igualtat de gènere i la internacionalització de les empreses.

Segons ha explicat la directora de l'Oficina de Creació d'Empreses de Foment del Treball, Maria Mora, el projecte també s'emmarca dins la Xarxa Catalunya Emprèn que impulsa la Generalitat. En el context d'aquesta xarxa s'han establert nombrosos convenis amb entitats bancàries. Per això, malgrat que els usuaris d'aquest nou programa no disposaran de condicions avantatjoses ni línies de crèdit directes per posar en marxa els negocis, sí es podran beneficiar de les condicions que s'hagin fixat per conveni amb aquestes entitats. "Sempre els oferirem el màxim d'informació perquè puguin accedir més fàcil al crèdit i beneficiar-se dels convenis que hi ha dins la Xarxa Catalunya Emprèn", ha explicat Mora.

Per la seva banda, la secretària general d'AFAEEEME, Beatriz Fernández-Tubau, ha destacat que també s'ofereix als futurs empresaris l'opció de fer tots els tràmits en una finestreta única i que, per tant, els passos per crear l'empresa són més àgils i ràpids.

Des de la FOEG, el seu president, Ernest Plana, ha destacat que és la primera vegada que la patronal ofereix aquest servei i s'ha felicitat que sigui gratuït, gràcies a les aportacions dels fons europeus i el finançament que aportarà el Ministeri de Treball i el Departament d'Empresa i Ocupació.