Activada la prealerta del pla Procicat per ventades intenses al Pirineu i Prepirineu occidental

Les ratxes poden superar els 90 km/h a les cotes més elevades

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Procicat per ventades intenses aquest dimecres al matí a tot el Pirineu i també al Prepirineu occidental. El vent bufa de component sud i a les cotes més elevades les ratxes poden superar els 90 km/h.

D'altra banda, també es manté activada la prealerta del pla Neucat per nevades al Pirineu i Prepirineu occidental i del pla Inuncat per mala mar a tot el litoral català. Protecció Civil ha demanat molta precaució en la mobilitat a les zones afectades per la meteorologia adversa.

Segons informa el Servei Meteorològic, la cota de neu se situarà aquest dimecres al voltant dels 1.000 metres, tot i que en algunes valls i fondalades del Pirineu i del Prepirineu ja neva aquest matí a cotes de fins a uns 600 metres. A més, en aquestes zones es podrà superar el gruix de deu centímetres per sobre dels 800 metres i dels vint centímetres a la cota 1.200. Al llarg del matí la cota de neu tendirà a pujar.

Així mateix, fins a aquest migdia a tot el litoral català bufarà vent de sud-oest moderat amb cops forts. Hi haurà mar de fons del sud i es podran registrar onades de més de 2,5 metres d'alçada.