Figueres també multarà els bancs i grans empreses amb pisos buits

El text s'ha aprovat amb el vot favorable de tots el grups menys el del PP

A la segona va la vençuda. El ple de l'Ajuntament de Figueres ha aprovat aquest dimarts la moció presentada per la PAH i defensada pel grup municipal d'ICV en l'anterior ple per multar les entitats financeres i grans empreses amb pisos buits.

La moció, similar a la que ja han aprovat altres municipis catalans, preveu sancions de fins a 100.000 euros. Tot i que la moció ha comptat amb el suport de tots els grups municipals menys el del PP, que s'ha abstingut, la polèmica ha marcat el debat.

El regidor de la CUP, Joan Font, ha criticat l'equip de govern de CIU d'haver impedit la votació de la moció "quan tocava" per "una rabieta" provocada per la sortida de la PAH de la comissió contra els desnonaments.

En el ple municipal del passat 14 de gener, el grup municipal de CIU no va admetre la urgència de la moció presentada per la PAH i defensada per ICV-EUiA al·legant que aquesta s'havia de debatre abans en el marc de la Comissió Tecnicopolítica d'Atenció als Desnonaments. Una comissió que la PAH havia abandonat temps abans per "falta d'efectivitat" i de la què dies desprès també en van sortir la CUP i ICV-EUiA.

És per això que Joan Font, de la CUP, tot i coincidir en "el fons de la moció", n'ha criticat la forma perquè, com ha apuntat, CIU no va permetre la votació de la moció el dia que es va presentar per "un atac de banyes".