Els aparadors dels comerços de Platja d'Aro es tornen a disfressar per Carnaval

Dotat amb 1.200 euros en premis, dóna continuïtat al 1r Concurs d’Aparadors de Nadal

El 37è Carnaval de Platja d’Aro, recupera després d’uns anys d’absència, el Concurs d’Aparadors de Carnaval, convocat per regidoria de turisme i comerç de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. Els aparadors participants, s’exhibeixen del 22 de febrer al 5 de març, tot coincidint amb les dates del Carnaval, perquè tant residents com visitants i turistes puguin gaudir de les composicions i muntatges. Es concedeixen tres guardons, dotats amb 600 euros (1r Premi), 400 euros (2n Premi) i 200 euros (3r Premi). Inscripcions fins al 18 de febrer (19 h) presencialment o correu electrònic a l’àrea de Promoció Econòmica (promocioeconomica@platjadaro.com). El veredicte serà públic l’1 de març, i els premis es lliuren aquella mateixa nit, en el marc del ball de carnaval protagonitzat per La Salseta del Poble Sec, conjuntament amb els guardons de la Gran Rua de Carrosses i Comparses.

El jurat, composat pels Reis Carnestoltes i tres persones designades per l’ajuntament, visitarà i valorarà el divendres 28 de febrer els establiments participants, degudament acreditats amb un distintiu exposat a l’aparador durant tot el període del concurs. En valorarà especialment la creativitat, l’originalitat, l’impacte visual, la dificultat de les disfresses i el complements de decoració del local. La convocatòria dóna continuïtat al 1r Concurs d’Aparadors de Nadal del passat desembre-gener, amb la participació de 25 establiments, i un palmarès final configurat per les composicions dels comerços Javier Simorra (1r Premi), Platja Bebé (2n Premi) i Ruta 66 Motorcycles (3r Premi).

Les properes accions de l’àrea de Promoció Econòmica del l’ajuntament, són la programació de nous dos cursos de formació. El primer, Optimització d’habilitats personals i gestió comercial, el 17, 20 i 24 de febrer i 3, 6, 10, 13, 17, 20 i 24 de març (14.30-16.30 h) al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro, a càrrec de MT Artesania en Formació (gratuït, inscripció prèvia). I tot seguit, conjuntament amb el Patronat de Turisme Costat Brava Girona, en el marc del programa de formació 360o, la jornada Com atendre el cloent rus?, el dimarts 4 de març (9-14 h) també al Palau d’Esports i Congressos, a càrrec d’Elena Lárina i Francisco Javier Brun Castillo dels hotels Blaucel i Blaumar (inscripció prèvia: 55 euros general i 38 euros membres del clubs de producte del PTCBG).

El 37è Carnaval de Platja d’Aro, del 22 de febrer la 5 de març, té com a dates puntals el dissabte 22 de febrer amb Sopar de Colles (21 h), el diumenge 23 de febrer amb la Rua Infantil (11 h) i el Canvi d’Atributs entre els reis carnestoltes (19 h); el 27 de febrer –Dijous Gras- amb l’arrossada popular amb 800 comensals (14 h) i la gala final del concurs Tu de què vas! (22 h); el dissabte 1 de març amb la dobla Rua de Carrosses i Comparses (11 i 16 h) que es completa amb el ball de carnaval amb La Salseta del Poble Sec (mitjanit); i darrerament, el 5 de març -Dimecres de Cendra- amb l’Enterrament de la Sardina (20 h).