Els Mossos detenen quatre homes per tràfic de marihuana a Figueres

Els agents van comissar droga valorada en més de 12.000 euros

Els Mossos d'Esquadra van detenir els dies 23 i 25 de gener quatre homes d'entre 24 i 38 anys, de nacionalitat francesa i espanyola, veïns de Merignac, Lormont i Figueres, per tràfic de marihuana a la capital de l'Alt Empordà.

Durant l'operació, els agents van comissar droga valorada en més de 12.000 euros. Des de principis de mes, els mossos van saber que en una casa de la població s'hi estava duent a terme funcions de compra-venda de marihuana. Durant el vespre del dia 23 de gener, els mossos van constatar que en aquell domicili hi havia moviment de persones que entraven i sortien. Durant la vigilància, els agents van veure com tres vehicles, dos d'aquests amb plaques franceses, s'aturaven i els ocupants entraven a l'interior de l'habitatge. Una d'aquestes vegades, la patrulla va veure un home que sortia de la casa i introduïa unes bosses al maleter del vehicle.

Els agents van aturar el vehicle en un carrer de la població de Figueres. Però el conductor del vehicle, un cop aturat, va realitzar una maniobra evasiva per tal de fugir del lloc i va col·lidir amb el vehicle policial sense aturar-se. Posteriorment, dues patrulles més van iniciar un seguiment del vehicle que havia fugit. A pocs metres del lloc, el vehicle es va encastar contra un senyal de trànsit.

La policia va localitzar a l'interior del vehicle les bosses de cabdells de marihuana amb un pes de 12,8 quilos La droga estaria valorada en 12.774 euros. Els agents detenir l'home per un delicte contra la salut pública i delicte de resistència, desobediència als agents de l'autoritat.

D'altra banda, en un control policial a l'N-II al terme municipal de la Jonquera, els mossos van aturar a un dels vehicles que havies observat a la casa investigada i van detenir als ocupants del cotxe per la seva presumpta implicació en el tràfic de drogues.

Dos dies després dels fets, els agents van detenir a Figueres a una quarta persona relacionada amb els fets. Durant la detenció, l'home va reaccionar de manera violenta, i per aquest motiu, a més de detenir-lo per un delicte contra la salut pública, li van imputar un delicte de desobediència.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. Tots els detinguts, sense antecedents, van passar el 26 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar la llibertat amb càrrecs.