Dos vins de la DO Empordà obtenen la medalla d'or del Concurs Garnatxes del Món de Perpinyà

Són el dolç Bac de les Ginesteres 2004 i el blanc Magenc 2013

Nou reconeixement a la qualitat dels vins de la Denominació Origen Empordà. Dos vins de dos cellers empordanesos han obtingut la Medalla d'Or en el Concours International des Grenaches du Monde 2014, celebrat ahir a Perpinyà i en el què hi han participat més de 400 vins. El dolç Bac de les Ginesteres 2004, de Vinyes dels Aspres de Cantallops, i el blanc Magenc 2013, de Cellers d'en Guilla de Rabós d'Empordà, han aconseguit la Medalla d'Or, distinció que només han rebut sis vins.

Les DO catalanes han obtingut en conjunt deu distincions entre les diferents categories. Terra Alta és la denominació catalana amb més guardons, seguida de la DO Empordà, la DO Montsant i la DO Penedès.

En aquesta segona edició del concurs hi han participat més de 400 vins procedents de 7 països (Espanya, França, Itàlia, Sud-àfrica, Austràlia, Canadà i Macedònia) i 70 tastadors professionals han estat els encarregats d'escollir els premiats. El certamen l'organitza el Consell Interprofessional dels Vins del Roselló amb l'objectiu de prestigiar la garnatxa en la llista de les varietats internacionals.