El Girocamping es fa gran

Creix un 26% el nombre d'expositors que participen a la segona edició

L'Associació de Càmpings de Girona va impulsar l'any passat per primer cop una fira sectorial dedicada al món del càmping. Aquella primera edició va reunir 111 expositors i va atreure més de 15.000 visitants. Ara, un any després, els impulsors de la cita han vist reforçada la participació, amb un 26% més d'expositors. Entre els dies 6 i 9 de març, fins a 140 empreses i associacions oferiran els seus productes i serveis a la segona edició de Girocamping, que es farà al Palau de Fires de Girona. En total, s'oferirà informació sobre 340 establiments de tot l'Estat.

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha destacat que hi ha una augment de la presència internacional a la fira, ja que hi participen quinze empreses franceses (l'any passat n'hi havia tres) i també hi ha una representació de professionals d'Holanda. La fira està pensada com a lloc de trobada de professionals i empreses i, per tant, s'organitzen jornades tècniques, la celebració de la Junta de la Federació Espanyola d'Empresaris del Càmping i un sopar de gala. Entre els diferents expositors hi ha empreses dedicades també a les autocaravanes, les 'mobile home' o bungalous que presentaran les darreres novetats.

El cap de setmana, pensat per a les famílies

Per al cap de setmana, la fira està més enfocada al públic generalista i s'han organitzat tot un seguit d'activitats per recrear l'ambient dels càmpings. Segons ha explicat Gotanegra, es tracta que els visitants puguin fer les activitats que ofereixen la majoria dels càmpings i, entre d'altres, hi haurà una pista de vòlei platja, inflables, circuit amb ponis o una gimcana familiar. "L'objectiu és que el visitant se senti com si fos a un càmping", ha explicat Gotanegra.

"Estem molt satisfets perquè creiem que la cita s'ha consolidat només en dues edicions, la primera ja va ser un èxit i aquesta segona encara està agafant més força", ha destacat Gotanegra, que remarca que la voluntat és mostrar el potencial d'aquest sector i vèncer la idea de què un càmping és només un lloc on posar-hi una tenda de campanya i quedar-se a dormir. "Un càmping és una veritable ciutat de vacances, on es pot fer turisme actiu", ha destacat el president de l'associació, que recorda el potencial que tenen els càmpings a Girona. En la darrera fira celebrada del sector celebrada a Stuttgart, es van distingir set càmpings gironins entre els millors d'Europa. "Girona és un referent a nivell de càmpings", ha declarat Gotanegra.

Premis Jaume Genover i Roig

Com a novetat, aquest any s'entregarà el primer premi Jaume Genover i Roig -en honor a qui fou president de l'associació durant dotze anys- amb la voluntat de reconèixer una persona, entitat o empresari que hagi fet "excel·lir" el món del càmping. L'associació vol retre-li així homenatge i instaura aquests premis que s'entregaran cada any en el decurs del Sopar de Gala que es farà durant la fira.

Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, ha destacat l'impuls que ha agafat la fira en només dues edicions. "Sembla que estem parlant d'una cosa de fa temps, però només és el segon any que organitzem aquesta fira", ha manifestat Puigdemont, que diu que l'èxit del certamen es demostra amb el fet que tenen "problemes" per encabir tots els expositors dins el Palau de Fires i que han ocupat també bona part de la Devesa per posar-hi les activitats que s'oferiran en el marc de la fira. Puigdemont ha destacat la "qualitat i la internacionalització" dels càmpings gironins.

També ha estat present a la presentació de la fira la directora general de Turisme, Marian Muro, que ha destacat que el turisme és un dels sectors forts a Catalunya i que, malgrat la situació de crisi, ha registrat bones xifres durant el 2013. Pel que fa al món del càmping, ha reconegut que aquesta situació no es tradueix de la mateixa manera a tots els establiments ja que els càmpings de les zones interiors -que depenen més del turisme nacional- tenen més problemes d'ocupació. Muro ha destacat que bona part dels esforços de promoció aquest 2014 aniran dedicats a impulsar el turisme familiar, del qual el sector del càmping "en sap molt".

També ha estat present a la presentació de la fira el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme, Joan Giraut, que ha augurat que se superaran els 15.000 visitants de l'any passat.