El Celler de Can Roca optarà a renovar el títol de millor restaurant del món el 28 d'abril

Enguany la gala també premiarà el millor xef-pastisser

El Celler de Can Roca de Girona optarà el proper 28 d'abril a renovar el seu títol de millor restaurant del món. La revista britànica 'Restaurant' ha anunciat aquest dimarts la data de la prestigiosa entrega de premis, que es farà a Londres, a l'històric Guildhall. Els germans Roca van arribar al capdamunt de la llista l'any passat, després de dos anys consecutius en la segona posició.

El Celler de Can Roca va agafar el relleu com a millor restaurant del món al danès Noma, que havia estat reconegut durant tres anys amb aquesta distinció. A més, va tornar a col·locar a la cuina catalana al capdamunt de la llista, després que El Bulli de Ferran Adrià la coronés en cinc ocasions. L'entrega d'aquest 2014 serà la dotzena que organitza la revista 'Restaurant', que cada any elabora una llista amb els 50 millors restaurants del món. Els restaurants catalans i bascos són els més prestigiosos en aquests premis, ja que n'hi ha tres entre els 10 millors del món: El Celler de Can Roca, Mugaritz i Arzak.

A més del premi al millor restaurant del món, la revista també reconeix a la millor xef, un guardó que el 2012 va aconseguir la basca Elena Arzak, o a la millor trajectòria. De fet, el 2010 la revista 'Restaurant' va premiar Ferran Adrià com a 'xef de la dècada'. En aquesta nova edició, l'organització ha creat un nou premi, el de millor xef pastisser.

La llista dels 50 millors restaurants del món es crea a través de les valoracions que fan un grups de 900 persones del món de la gastronomia que visiten els restaurants durant tot l'any. El grup inclou crítics gastronòmics, xefs i d'altres personalitats de la indústria de la restauració.