Més de 1.700 escolars a Girona es vesteixen amb els 'fulards per la pau'

Hi han participat 12 escoles de la ciutat i els instituts Montilivi, de Girona, i Vallvera, de Salt

El parc del Migdia ha estat l’escenari aquest matí de la festa de cloenda del Dia Escolar per a la No Violència i la Pau 2014. Enguany, la diada s’ha celebrat a l’entorn de la campanya “Fulards per la pau” i en la jornada d’avui hi han participat més de 1.700 escolars de Girona, malgrat que al llarg de la campanya s’hi han sumat uns 2.800 alumnes gironins.

Les escoles que han format part de la campanya han estat l’Escola Carme Auguet, l’Escola Doctor Masmitjà, l’Escola Eiximenis, l’Escola d’Educació Especial Font de l’Abella, l’Escola Maristes, l’Escola Mare de Déu del Mont, l’Escola Marta Mata, l’Escola Migdia, l’Escola Pare Coll, l’Escola Pla de Girona, l’Escola Verd i l’Escola Vila-roja. Els alumnes dels instituts Montilivi de Girona i Vallvera de Salt també han participat a la campanya com a dinamitzadors a les escoles duent a terme tallers d’educació per la pau.

El regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha agraït la implicació de l’alumnat i el professorat de les escoles que han format part de la campanya i ha ressaltat que “la pau no és cosa d’un dia, sinó que la pau és una manera de fer en el nostre dia a dia, basada en el respecte, la igualtat i la justícia per a tothom”. El regidor ha explicat als escolars que portarà els fulards que han omplert amb missatges de pau a l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, i que els penjaran a la porta d’entrada de l’Ajuntament “perquè tota la ciutadania els pugui llegir”.

La campanya “Fulards per la pau” ha estat impulsada de forma conjunta entre el Servei de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries. La festa de cloenda d’aquest matí ha estat amenitzada per La Troca i s’hi han dut a terme diverses activitats, com la ballada de la “Dansa dels amics”, la cantada de “El món seria més feliç” i la lectura d’un manifest per la pau a càrrec d’alumnes representants de les escoles que han participat a la campanya. En la logística de la festa, hi han participat també els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) i el Pla de Transició al Treball (PTT) de Girona.