La UdG estalviarà llum per Setmana Santa

La universitat tancarà bona part dels edificis per estalviar energia

El rector de la Universitat de Girona, Sergi Bonet, ha presidit aquest dimecres el primer Consell de Govern al capdavant de la institució. Una de les primeres decisions de l'equip de govern ha estat la de tancar bona part dels edificis de la UdG no només durant tres setmanes a l'agost sinó també per Setmana Santa.

Des del 2011, la universitat tancava les instal·lacions per tal d'estalviar energia. L'acord es va aplicar per primer cop a l'agost de fa tres anys, i llavors es va calcular que l'estalvi energètic arribaria als 91.500 euros. No tots els edificis es tanquen, ja que romandran obertes tant les dues biblioteques de Barri Vell i Montilivi, així com el Centre d'Informació i Assessorament a l'Estudiant (CIAE) del campus de Montilivi, la consergeria del Campus del Barri Vell i també continuarà en funcionament tot allò que calgui per garantir el manteniment dels sistemes informàtics i tècnics que així ho requereixin.

Reconeixement a Josep Arnau

La concessió de la medalla a Josep Arnau ha estat a proposta de l'Escola Politècnica Superior. La universitat vol reconèixer, per una banda, el paper que ha tingut Arnau en la instauració, l'impuls i la consolidació dels estudis tècnics universitaris a Girona. D'altra banda, també és una manera d'agrair-li la seva "dedicació i entusiasme" per a dotar-los de les infraestructures adients i també posar en valor la seva trajectòria professional, acadèmica i de gestió vinculada estretament al progrés i l'evolució de l'Escola Politècnica Superior.

En el marc del Consell de Govern també s'han aprovat les memòries de tres nous estudis de màster universitari per al curs vinent: el de Recerca en Humanitats, a la Facultat de Lletres, i els de Psicologia General Sanitària i el d'Atenció a la Diversitat en una Escola Inclusiva, a la Facultat d'Educació i Psicologia.