Els teatres de Lloret de Mar i Blanes acullen un total de 36 espectacles aquest semestre

Arribaran el musical 'T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré' i la premiada 'Pegados'

El Teatre de la Costa Brava Sud és un projecte que neix de la unió de les programacions de les sales públiques de Lloret i Blanes (Selva). Aquest matí, s'ha presentat la segona programació que ideen conjuntament. Per als propers sis mesos, s'han programat fins a 36 espectacles que es podran veure als teatres de les dues localitats. Entre les produccions destaca el musical 'T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré' i 'Pegados', guardonades als Premis Butaca i Mas de les Arts Escèniques. Com a novetat, s'ha presentat l'Espai Lloret Off, una iniciativa que neix amb la voluntat de portar teatre a escenaris singulars de la població i captar nous públics. La programació conjunta de les dues sales, que s'ha presentat aquest dimecres a Blanes, preveu un total de 36 espectacles, entre propostes professionals, familiars i locals.

D'entre les deu produccions que composen la programació professional destaca la presència de tres musicals. Un d'ells és 'T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré', que es podrà veure l'1 de febrer a Lloret, obrint la programació de l'escena professional. Protagonitzat per Mercè Martínez i dirigit per Elisenda Roca, ha estat considerat com un dels musicals de referència de la passada temporada a Barcelona i va ser Premi Butaca al millor musical l'any passat.

El 25 de maig a Blanes es podrà veure un altre muntatge musical: 'Pegados', dirigida per Víctor Conde i protagonitzada per Xènia Reguant i Ferran González, que va ser reconeguda amb els guardons a la millor composició musical, a la millor actriu musical i al millor musical als Premis Butaca 2010 i dos Premis Max de les Arts Escèniques l'any 2011.

La tercera aposta pel musical és 'Song, Swing', que es representarà a Blanes el 25 d'abril. També destaca en l'àmbit de la música i la dansa l'espectacle de dansa 'Cube'(14 de febrer a Blanes), a càrrec de Kulbik Dance Company, guanyadors del programa televisiu 'Tu sí que vales' del 2011. També s'ha programat el 'Concert Desconcertant' que interpretarà el 17 de maig a Lloret de Mar l'Orquestra de Cambra de l'Empordà.

Altres produccions que es podran veure en l'apartat professional són 'Afterplay', que protagonitzen Fina Rius i Pep Ferrer; així com 'Jo mai', que es veurà a Lloret el 8 de març. La programació professional es completa amb tres espectacles que s'allotjaran a Lloret: el 15 de març el duet integrat per Tamara Alexeeva i Josep Soto oferiran un repertori d'obres de la lírica i la música de cambra; el 22 de març serà el torn de la peça dramàtica 'Per un sí o per un no', dirigida per Ramón Simó i encapçalada per Lluís Soler i Xavier Boada; i el monòleg 'Acorar', protagonitzat per Toni Gomila, que es representarà el 29 de març.

Entra en escena Lloret Espai Off

Una de les novetats d'aquesta temporada és la posada en marxa del Lloret Espai Off. El projecte que busca complicitats amb nous espais fora del teatre per portar les arts escèniques a espais insòlits de la vila. Povocar, divertir i captar públic que no és assidu dels teatres és la finalitat del Lloret Espai Off,que s'ngega per primera vegada a Lloret de Mar gràcies a la col·laboració del Teatre i la Biblioteca de Lloret de Mar. En aquesta primera edició s'feriran tres espectacles de gèneres molt diversos: 'Recitals a domicili', 'Pentateatre Atòmic' i 'Carvalho contra Montalbán'.

D'altra banda, Teatre de la Costa Brava Sud també aposta per l'escena local. Així el Grup El Mirall de Blanes estrenarà el 4 i el 5 d'abril l'obra escrita i dirigida per Pep Alum 'Parole, Parole', mentre que l'agrupació local de Lloret de Mar, Quantus Teatre, estrenarà també el 4 d'abril 'Lisístrata'. Els dos espectacles es podran veure durant el 2014 tant a Lloret com a Blanes.

Pel que fa als espectacles familiars, el Grup Rialles de Blanes torna a programar espectacles infantils i a Lloret s'han previst tres obres destinades a tota la família.