Detinguts set homes per tràfic de drogues al Baix Empordà

En l’actuació policial es va comissar marihuana valorada en més de 13.000 euros

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) van detenir el dia 25 de gener, set homes, de 22 a 42 anys, de nacionalitat marroquina i francesa, veïns de la Bisbal d’Empordà, Palamós, Ales (França) i BT Valreas (França), com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.
 
El passat dissabte, pels volts de quarts de deu de la nit, una dotació policial que patrullava per la població de Verges (Baix Empordà), va observar un grup de persones fent un intercanvi de diners al costat d’un vehicle aturat en un dels carrers de la població.
 
Els agents van seguir i van comprovar que contactaven amb altres persones, amb les quals intercanviaven, de manera dissimulada, alguna cosa. Davant les evidències, els mossos van demanar recolzament a una altra patrulla per tal d’identificar les set persones implicades.
 
De resultes de l’escorcoll els agents van localitzar un total de 1.440 euros en bitllets fraccionats i 9 telèfons mòbils. A l’interior d’un dels vehicles utilitzat pels implicats es va localitzar dues bosses d’escombraries industrials dins les quals es van trobar nou bosses plenes de cabdells de marihuana, amb un pes total de 12,3 quilos.
 
Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en 13.443 euros.
 
Per aquest motiu els agents van detenir els set homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Els detinguts, dels quals un d’ells amb antecedents, van passar el 26 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual va decretar l’ingrés a presó del veí de la Bisbal d’Empordà i la llibertat amb càrrecs de la resta de les persones.